Foto van een aantal stands tijdens Aquatech
Evenementen Toekomst

Aquatech Amsterdam verschuift data na de 2023 editie naar maart (2025)

maandag, 24 april 2023

Aquatech Amsterdam, de internationale vakbeurs voor watertechnologie, zal vanaf 2025 in maart georganiseerd worden in plaats van in november. Dit besluit is genomen in overleg met allerlei belanghebbenden en op basis van feedback van exposanten en bezoekers in voorgaande jaren. De nieuwe datum biedt verschillende voordelen, waaronder geen conflicten met internationale feestdagen en aansluitende vakanties, betere afstemming op de internationale evenementenkalender en budgetbeslissingen, en de mogelijkheid om de data tot 2031 te garanderen.

Het besluit om de beurs naar maart te verplaatsen is genomen in nauw overleg met de sector en op basis van de feedback van exposanten en bezoekers van de afgelopen jaren. De nieuwe datum, die begint in 2025 en doorloopt tot ten minste 2031, stelt Aquatech Amsterdam in staat de verwachte groei van de beurs in de komende jaren te faciliteren.

Annette Bos, directeur Aquatech Global van RAI Amsterdam, zegt: "We hebben deze beslissing genomen na zorgvuldige overweging en in overleg met veel belanghebbenden. We zijn ervan overtuigd dat de datum in maart beter aansluit bij de behoeften van onze exposanten en bezoekers, en ons in staat stelt ons evenement de komende jaren te blijven uitbreiden. Maar dit gaat over 2025. Voor nu kunnen we niet wachten om iedereen te verwelkomen op ons evenement in november van dit jaar en we zijn verheugd dat meer dan 90% van de beursvloer al is geboekt."

Aquatech benadrukt dat er geen veranderingen zijn voor de komende editie van 2023, die zal plaatsvinden van 6-9 november 2023 volledig conform planning.

Over Aquatech Amsterdam

Aquatech Amsterdam is de grootste internationale beurs voor de watertechnologie sector, die elke twee jaar in Amsterdam, Nederland wordt gehouden. Het evenement brengt professionals uit de watertechnologiesector over onderwerpen als waterbehandeling, afvalwaterbeheer en ontzilting samen om hun nieuwste producten en diensten te tonen, kennis te delen en te netwerken. Met meer dan 25.000 waterprofessionals en 900 exposerende organisaties van over de hele wereld wordt Aquatech Amsterdam beschouwd als het ultieme wereldwijde platform voor bedrijven in de waterindustrie.

Aquatech Global Events

Aquatech Global Events, opgericht in 1968, organiseert 's werelds toonaangevende handelsevenementen voor een duurzame watertoekomst in Europa, China en Mexico. Het gevestigde format omvat alle watergerelateerde onderwerpen en alleen watergerelateerde onderwerpen. Van afvalwater, schoon water, resource & bio-economie, industrieel & bedrijfswater tot smart water en waterschaarste. Aquatech Global Events worden bezocht door professionals uit alle delen van de waterindustrie en trekken beleidsmakers, topbedrijven, specialisten en mensen die de technologie in de praktijk toepassen.