Buurtnieuws Verantwoord

270 havo-leerlingen halen onderwijsvertraging in bij de RAI

maandag, 26 april 2021

Tijdens ‘the bRAIn academy’ kwamen leerlingen van 1, 2 en 3 havo van het Keizer Karel College van maandag 12 april tot en met donderdag 15 april samen in de RAI om in een volledig ‘coronaproof’ omgeving te werken aan de vakken waar ze moeite mee hebben. Deze samenwerking tussen een onderwijsinstelling en een commercieel bedrijf is uniek. Niet eerder kregen scholieren in het voortgezet onderwijs de kans om lessen in de RAI te volgen. Onder begeleiding van docenten, mentoren en coaches van Remind Learning werden masterclasses over allerlei onderwerpen gevolgd en werd in kleine groepjes gewerkt.

Cijfers ophalen
Het coronavirus heeft veel impact gehad op het onderwijs. Zowel docenten als leerlingen hebben moeten wennen aan onderwijs op afstand. Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk geweest en er zijn dan ook veel leerlingen waarbij corona voor vertraging heeft gezorgd. Deze vier dagen kregen ze de gelegenheid om hun cijfers op te halen.

Ron Blaauw
Voor de 27 leerlingen die geen vertraging hebben opgelopen was een speciaal programma uitgedacht. Op de tweede dag kregen deze business leerlingen een rondleiding bij de coronaproof evenementenlocatie ‘the Stage is Yours’ in hal 12. Naast het volgen van masterclasses gingen zij aan de slag met een businessplan voor de RAI. Daarin beschreven zij welke stappen ze zouden ondernemen als ze een evenement zouden organiseren voor de RAI. Ook masterchef en ondernemer Ron Blaauw, was aanwezig en heeft gekookt met de business leerlingen. Dit project is één van de voorbeelden waarmee RAI Amsterdam zich inzet voor de maatschappij. Lees hier meer over de MVO activiteiten van de RAI.