Award Verantwoord

RAI Amsterdam wint Zuidas Duurzaamheidsprijs 2022 – Categorie Maatschappij

donderdag, 19 mei 2022

Gisteren werd voor de eerste keer de Zuidas Duurzaamheidsprijs 2022 uitgereikt op de Floriade Expo. RAI Amsterdam heeft met haar inzending 'Van afval naar sociale waarde' gewonnen binnen de categorie Maatschappij. Wij willen alle betrokkenen bedanken die deze mooie prijs mede mogelijk hebben gemaakt.

De inzending ‘Van afval naar sociale waarde’ in het kort
Vanuit de wens om de maatschappelijke toegevoegde waarde van de RAI te vergroten en verspilling tegen te gaan, zet RAI Amsterdam zich actief in om maatschappelijke behoeften te verbinden aan onze overvloed. De RAI vindt hiermee tal van mogelijkheden om dat wat over is, maatschappelijk van waarde te laten zijn. Van het verbinden van overgebleven items na evenementen middels een donatieprogramma aan maatschappelijke initiatieven in de regio die ze goed kunnen gebruiken en het creatief samenstellen van gratis maaltijden voor het Legerdesheils op basis van reststromen voedsel van de business van de RAI, tot aan het verbinden van ongebruikte faciliteiten, kennis, expertise en ons netwerk met maatschappelijke initiatieven die hiermee geholpen zijn en nog zoveel meer. Middels deze werkwijze zet de RAI zich in om verspilling van waarde te voorkomen en vindt de RAI kansen om maatschappelijk van betekenis te zijn.

Namens de RAI nam onze MVO Manager Stephanie Mathas de prijs in ontvangst. “Een prijs waarmee wij samen overwaarde omzetten tot sociale waarde. Een prijs voor collega's, stagiaires, vrijwilligers, leveranciers, klanten en vooral ook alle betrokken maatschappelijke initiatieven die samen met ons mogelijk maken maatschappelijk van betekenis te zijn. Dankjulliewel voor dit hartverwarmende resultaat!”, aldus Mathas.

Jurywoorden
‘Dit prachtige en brede project om zoveel verschillende partijen welke op grote schaal meewerken. Verschillende groepen worden door dit initiatief met elkaar verbonden en het creëert impact op diverse gebieden en niveaus. Het verbindt verschillende instituten en de bewoners welke een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De kennis en bewustwording over het belang van voorkomen van afval en grondstoffen in de kringloop te houden, worden met dit project ook bij de tijdelijke gebruikers in Zuidas (de exposanten) onder de aandacht gebracht’.

Zuidas Duurzaamheidsprijs
In vijf categorieën zijn de Zuidas Duurzaamheidsprijs uitgereikt. De jury van de Zuidas Duurzaamheidsprijs bestaat uit Prof. dr. Jacqueline Cramer, Margreet van Gastel, Yvette Watson, Chahat Gawdi en Ruth Jansen, welke alle inzendingen met zorg doornamen. Ze zijn vol lof over de diversiteit in projecten en de veelzijdigheid van duurzaamheid in het gebied. De winnaars weerspiegelen de breedheid aan de prachtige projecten die op het brede vlak van duurzaamheid plaatsvinden in Zuidas. De organisatie van de prijs (Gemeende Amsterdam Zuid, Hello Zuidas, Green Business Club Zuidas) wil met de wedstrijd, net als met de eerdere Duurzaamheidsverslagen, een podium geven aan de diverse projecten die bijdragen aan een duurzame Zuidas en daarmee tegelijk een inspiratie zijn voor nieuwe initiatieven.
Namens RAI Amsterdam feliciteren we alle andere winnaars met deze mooi prijs. Benieuwd wie dat zijn? Bekijk ze hier.

Foto: Ritchie Damwijk, Zuidas Duurzaamheidsprijs