Evenementen

Silicone Expo komt naar Europa

maandag, 8 november 2021

Select Global Events heeft vandaag de eerste internationale uitbreiding van het evenement aangekondigd. 's Werelds eerste commerciële beurs en congres voor de siliconenindustrie zal van 14-16 maart 2023 plaatsvinden in RAI Amsterdam. Het event zal naar schatting 3.500+ bezoekers en afgevaardigden van over de hele wereld in Amsterdam verwelkomen om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en zaken te doen.

Siliconen is een duurzaam synthetisch materiaal dat in verschillende sectoren en industrieën wordt gebruikt. Denk aan de medische sector waar siliconen worden gebruikt voor prothesen en de IT-sector waar siliconen worden gebruikt in microchips.

"Siliconen behoren tot 's werelds belangrijkste en meest flexibele materialen die in een groot aantal industrieën worden gebruikt", legt Nathan Reuby, CEO van Select Global Events uit. "Op dagelijkse basis gebruiken we een veelheid producten waar silicone een bestandsdeel van is. Het is daarom verrassend dat er voor dit materiaal geen beurs is, totdat we eerder dit jaar het Amerikaanse evenement lanceerden. Vanwege het vroege succes en de enorme vraag op Silicone Expo USA, zijn we verheugd de komst van de Europese editie aan te kondigen: Silicone Expo Europe”.

“We zijn erg blij dat Silicone Expo naar Europa komt. In 2023, 2024 en 2025 zal RAI Amsterdam het jaarlijkse evenement hosten”, aldus Bas Dalm, Executive Vice President Exhibitions & Sales van RAI Amsterdam. “Silicone Expo Europe is Europa’s eerste commerciële vakbeurs voor de siliconenindustrie. Dit evenement zal een belangrijke rol spelen in de toekomst van evenementen: innovatieve face-to-face bijeenkomsten met een sterke focus op zowel inhoud als technologie. Met een sterke samenwerking tussen de lokale overheid van Amsterdam en haar zakelijke en dienstverlenende sectoren, doen wij er alles aan om van Silicone Expo Europe een doorslaand succes te maken.”

Over Silicone Expo Europe

De eerste commerciële beurs en congres van het continent voor de siliconenindustrie. 150+ wereldwijde exposanten uit de hele productie- en uitgebreide toeleveringsketens (van elastomeren, harsen, vloeistoffen en gels) zullen oog in oog komen te staan met 3.500+ bezoekers en afgevaardigden uit een groot aantal van de bediende industrieën. Het evenement biedt 2x Track Conferences en 65 sprekers. Klik hier voor meer informatie over de Silicone Expo Europe.