Evenementen

RAI Amsterdam: Home of Smart Mobility

maandag, 28 maart 2022

We zijn weer open en hoe!
Bezoekers en exposanten uit meer dan 160 landen waren afgelopen week aanwezig in de RAI tijdens Intertraffic Amsterdam en Amsterdam Drone Week. Voor het eerst sinds de coronapandemie waren alle hallen van de RAI volledig bezet. Tevens is het de eerste keer dat deze eigen twee evenementen gelijktijdig plaatsvonden in de RAI. Gekeken naar de onderliggende thema’s en problematiek, zijn er grote raakvlakken tussen Intertraffic en Amsterdam Drone Week. Mobiliteit, zowel in de lucht als op het land, moet slimmer.

De wereldwijde mobiliteitstransitie versnellen
Intertraffic Amsterdam is ‘s-Werelds grootste beurs voor verkeerstechnologie en mobiliteit. Van 29 maart t/m 1 april 2022 waren marktleiders en experts aanwezig op dit must-have event om zaken te doen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid, parkeren en slimme mobiliteit. Wereld leidende bedrijven en stakeholders demonstreren hun nieuwste oplossingen tijdens de vierdaagse beurs met een focus op persoonlijke ontmoetingen. Het kennis- en demonstratieprogramma biedt een breed scala aan innovatieve oplossingen en praktijkvoorbeelden om de wereldwijde mobiliteitstransitie te versnellen.

Waarde toevoegen aan de samenleving met Urban Air Mobility
Amsterdam Drone Week is het wereldwijde platform voor het delen van kennis over huidige luchtoplossingen, innovaties en essentiële regelgeving. Een ontmoetingspunt op topniveau, waar overheden, kennisinstellingen en belangrijke spelers uit diverse industrieën samenkomen om te co-creëren en samen te werken. Fysiek en virtueel, want deze editie van Amsterdam Drone Week was hybride. Onbemande luchtvaartuigen worden getoond, onder andere voor bloedtransport en defibrillatiehulp, medische hulpverlening, bewaking, inspectie en autonome levering. Amsterdam Drone Week 2022 vond van 29 t/m 31 maart plaats.

De verwachting is dat beide evenementen naar de toekomst toe meer samen zullen optrekken, om samen de uitdagingen van morgen voor de mobiliteitssector het hoofd te bieden.