Evenementen COVID-19

RAI Amsterdam blijft veilig en verantwoord open

zondag, 14 november 2021

Wél met drie weken lang aangepaste openingstijden: dagelijks 06.00 – 18.00 uur

RAI Amsterdam blijft veilig en verantwoord open, waarbij de door de Nederlandse overheid aangekondigde Covid-19 maatregelen slechts een beperkt effect hebben op aankomende nationale en internationale evenementen. PAN Amsterdam- dé nationale beurs voor kunst, antiek en design begon zoals gepland op zaterdag 13 november, het Superyacht Forum start op maandag 15 november, METSTRADE - 's werelds grootste B2B-show voor de recreatievaartsector - opent zijn deuren zoals gepland op dinsdag 16 november en op donderdag 18 november gaat Europes largest business event MASTERS EXPO van start.

De maatregelen gelden voor een periode van drie weken en gaan in op zaterdag 13 november 18.00 uur. Voor evenementen met vaste zitplaatsen voor bezoekers, zoals bij congressen, geldt een maximum aantal van 1250 bezoekers per ruimte. Ook deze evenementen mogen plaatsvinden van 06:00 tot 18:00 uur.

Veiligheid voorop
“Veiligheid staat voor ons voorop”, aldus Maurits van der Sluis, COO van RAI Amsterdam. “We hebben sinds onze heropening, begin september, laten zien dat we in staat zijn alle grote zakelijke evenementen veilig en verantwoord te organiseren. We nemen alle nodige maatregelen om een veilig en verantwoord evenement te borgen voor alle aanwezigen. Alles in overeenstemming met de organisatoren. We blijven er alles aan doen om de hoge veiligheidsstandaard tijdens onze evenementen te handhaven. De nieuwe maatregelen zijn doorgevoerd in de protocollen.”

Coronatoegangsbewijs
Voor de evenementen in de RAI geldt dat het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs is vereist. Dit betekent dat een persoon ofwel volledig is gevaccineerd, een geldige negatieve Covid-test heeft (max. 24 uur geldig) of een geldig herstelbewijs heeft. Een geldige papieren versie van het coronatoegangsbewijs wordt ook geaccepteerd. Ook wordt een gezondheidscheck (triage) uitgevoerd. Bij horeca-activiteiten tijdens evenementen wordt ook gewerkt met vaste zitplaatsen, met uitzondering van take away.

Voor beurs- en congresbezoekers die na hun bezoek aan de RAI de stad in willen, verandert de komende drie weken wel wat. Wil men een restaurant of café bezoeken dan dient men er rekening mee te houden dat men over een geldig coronatoegangsbewijs beschikt. Voor restaurants en cafés geldt ook een aangepaste openingstijd, ze zijn met ingang van 13 november verplicht gesloten tussen 20.00 en 06.00 uur. Voor culturele instellingen, zoals musea, bioscopen en theaters, gelden deze aangepaste openingstijden niet. Vanaf 13 november wordt een geldig coronatoegangsbewijs gebruikt om toegang te krijgen tot culturele locaties.

Openingsdag PAN Amsterdam 2021