Gebouw Evenementen Buurtnieuws

Project Mapping Project op nhow Amsterdam RAI

vrijdag, 25 januari 2019

Integrated Systems Europe is de organisator van de ISE show 5-8 februari 2019 in de RAI. Als onderdeel van deze beurs organiseert ISE een 'Projection Mapping' showcase op de gevel van het in aanbouw zijnde nhow Amsterdam RAI hotel.

In de avonduren (17:00-20:00 uur) vindt er van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 februari een projectie op de noordgevel (RAI zijde) van de onderste en middelste driehoek gerealiseerd worden.

ISE en haar exposanten werken nauw samen met RAI Amsterdam en Being Development, COD, nhow en Pleijsier Bouw (verder 'het Consortium' genoemd) om de techniek te installeren, het 'canvas' (de hotelgevel) te prepareren om projectie op mogelijk te maken en een ’showcase’ te ontwikkelen die wordt getoond in twee afzonderlijke, elkaar opvolgende, projecten;
• Projection Mapping tijdens de ISE show dagen dinsdag 5 t/m vrijdag 8 februari.

Toelichting
Het basis idee achter ‘Projection Mapping’ is dat de ramen van een gebouw, in dit geval dus de onderste en middelste driehoek van het nhow Amsterdam RAI hotel, worden voorzien van een folie die zo de gevel tot één groot projectiescherm maakt. Deze projectie is afkomstig van 14 projectoren die aan de andere kant van het hotel zijn geplaatst in een container op het RAI laadperron P-5a. Een server en technici zorgen ervoor dat er één bewegend totaalbeeld wordt getoond op de façade van het hotel, afkomstig van deze 14 projectoren. De projectie zal niet of minimaal en slechts lokaal met geluid ondersteunt worden. Dit zal niet hoorbaar zijn aan de Oostzijde van de Europaboulevard. Het Stadsdeel is via de RAI Vergunningendesk op de hoogte gesteld van dit project, evenals Politie en Brandweer en hebben hier akkoord op gegeven.