Evenementen

GreenTech Americas tweede editie

maandag, 9 mei 2022

De tweede editie van GreenTech Americas was met 170 exposanten uit 15 landen en 3736 professionals uit totaal 19 landen weer een groot succes. Ervaringen op het gebied van duurzaamheid en technologische hulpmiddelen werden gedeeld tijdens dit evenement in het Querétaro Congress Center in Mexico. De volgende editie van GreenTech Americas vindt plaats van 21 tot en met 23 maart, 2023.

Quotes uit de industrie
H.E. Wilfred Mohr, Nederlandse Ambassadeur in Mexico zei tijdens zijn bezoek: "De Nederlandse agrarische sector is erg groot in Mexico, dus zijn we blij om hier aanwezig te zijn en om het Mexicaanse platteland te ondersteunen bij het verbeteren van de kwaliteit van producten en diensten. We zijn verheugd met de aanwezigheid van 70 Nederlandse bedrijven en de organisatoren RAI Amsterdam en Tarsus Mexico. We hopen op nog vele jaren samenwerking."

Sprekers vanuit de organisatie
Mariska Dreschler, Directeur Tuinbouw van GreenTech Global RAI Amsterdam: "Wat een geweldige ervaring om voor de tweede keer GreenTech Americas te mogen organiseren. De landbouwsector, en daarmee de tuinbouwsector, neemt wereldwijd nog steeds toe, maar ook regionaal zien we veel ontwikkelingen. Dit blijkt uit het enorme succes van deze tweede editie. Het aantal exposanten en bezoekers overtrof onze verwachtingen. Op de beursvloer was het mooi om te zien dat veel bedrijven al vervolgstappen richting duurzame tuinbouw hebben gezet."

Volgens José Navarro, algemeen directeur van Tarsus Mexico, overtrof GreenTech Americas opnieuw de verwachtingen van bezoekers en exposanten. "GreenTech Americas was een keerpunt in het technologische aanbod van nationale en internationale bedrijven. Mexico heeft grote potentie om de nummer één voedselleverancier voor de VS en Canada te worden. Deze internationale beurs stelt ons in staat als land door te gaan op de wereldranglijst van beschermde landbouw, en ons te positioneren in de top drie."