dna gala 2023
Evenementen

DNA gala 2023 in RAI Amsterdam

dinsdag, 28 november 2023

Amsterdam, 26 november 2023 - Afgelopen zaterdag werd in onze Elicium Balroom het DNA-gala gehouden, ten behoeve van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Dit jaar komt de opbrengst van het evenement ten goede aan de vroege diagnose van kanker. Met behulp van vele vrijwilligers, sponsoren en onze Basement Chefs konden gasten genieten van een spectaculair diner.

Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis
Het Antoni van Leeuwenhoek is hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Sinds de oprichting in 1913 combineert het Antoni van Leeuwenhoek de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek.

Doormiddel van vroegdiagnostiek kan kanker eerder worden opgespoord en eerder met de juiste behandeling worden gestart. Deze onderzoeksmethode zal de opsporing en behandeling van kanker in de toekomst radicaal veranderen. Zodat steeds minder mensen zullen sterven aan de gevolgen van kanker van deze ernstige ziekte. Onderzoeken wijzen namelijk uit dat hoe vroeger je kanker opspoort, hoe groter de kans op overleving is.

Het DNA gala
Het DNA gala geeft dit onderzoek naar Vroegdiagnostiek een fantastische start richting de toekomst. Er is ruim 1,5 miljoen euro opgehaald deze avond.

Paul de Leeuw presenteerde de avond en daarnaast waren er verschillende sprekers aanwezig met allemaal een mooi en persoonlijk verhaal. Sonny’s Inc. Bigband en Edsilia Rombley verzorgden geweldige optredens.

We zijn vereerd dat dit evenement bij ons heeft mogen plaatsvinden.