COVID-19

Update coronamaatregelen in Nederland | Geen verandering ten aanzien van evenementen in de RAI

woensdag, 3 november 2021

De Nederlandse overheid heeft dinsdag 2 november een persconferentie gehouden over de huidige coronasituatie in Nederland. Vanwege het aantal toegediende prikken - 84% van de Nederlandse bevolking is nu volledig gevaccineerd - kiest het kabinet ervoor om de huidige maatregelen te verfijnen, in plaats van nieuwe maatregelen toe te voegen.

Goed nieuws voor evenementen in Nederland

Wat betreft coronamaatregelen die gelden voor evenementen in Nederland zijn er geen wijzigingen. Dit betekent dat de reeds geïmplementeerde maatregelen - die we delen via ons online Covid-platform en protocol - nog steeds van toepassing zijn om de hoge veiligheidsstandaard op onze evenementen te handhaven.

Maatregelen op andere locaties tijdens uw verblijf

Vanaf 6 november wordt een geldige coronatoegangsbewijs gebruikt om toegang te krijgen tot culturele locaties, zoals musea, theaters en concertzalen, maar ook casino's en bij sportwedstrijden. Dit was al het geval in restaurants en cafés, waar de verplichte sluitingstijd tussen 00.00 en 06.00 uur blijft gelden. Het dragen van een mondkapje is verplicht om toegang te krijgen tot openbare locaties waar nog geen coronatoegangspas nodig is, zoals winkels, supermarkten, bibliotheken, attractieparken en treinstations. Dit was al het geval bij het gebruik van het openbaar vervoer en op luchthavens.

Alle nodige maatregelen om een veilig en verantwoord evenement te borgen voor alle aanwezigen, worden in de RAI gehandhaafd. Dit in overeenstemming met onze organisatoren. Meer informatie is te vinden op onze website.