COVID-19 Award

RAI Amsterdam twee keer genomineerd voor EN Awards

woensdag, 27 januari 2021

RAI Amsterdam is genomineerd voor maar liefst twee Exhibition News (EN) Awards. Naast Best International Venue heeft de RAI ook een nominatie in de wacht gesleept voor een nieuwe categorie: Best Venue Event Safety Plan. De winnaar van deze award heeft het meest complete en doordachte plan ontwikkeld om evenementen veilig te laten plaatsvinden in en na corona tijd.

De Exhibition News Awards worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de beurzensector en de uitreiking wordt gezien als het belangrijkste evenement in de sector.

Best Venue Event Safety Plan
Het organiseren van een evenement gedurende de Covid-19 uitbraak is een lastige opgave. De juryleden van deze award  kijken naar belangrijke, nieuwe initiatieven die de venue heeft ontwikkeld om organisatoren en exposanten te helpen hun evenement veilig te laten plaatsvinden. Deze betreffen o.a. het borgen van hygiëne richtlijnen, veilige op- en afbouw van evenementen, het mogelijk maken om 1,5 meter afstand te houden van aankomst t/m vertrek en het reguleren van bezoekersstromen. Al deze aanpassingen zijn er op gericht de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen te beschermen.

Het welzijn en de veiligheid van alle betrokkenen staat daarbij voorop. Andere genomineerden in deze categorie zijn Business Design Centre, East of England Arena & Events Centre, Emirates Old Trafford, Hong Kong Convention and Exhibition Centre, The HAC en The NEC. “Wij zijn trots dat wij genomineerd zijn voor deze bijzondere award en er klaar voor om zakelijke bijeenkomsten te laten plaatsvinden in de RAI, conform de anderhalve meter-richtlijn en het coronaprotocol ‘RAI Amsterdam – Veilig, Verantwoord en Gastvrij’ ”; aldus Maurits van der Sluis, COO RAI Amsterdam.

Best International Venue
De categorie 'Best International Venue' geldt voor alle internationale beursgebouwen met een vloeroppervlakte van 10.000 m2 of meer die nationale en internationale evenementen faciliteren. RAI Amsterdam is genomineerd voor de Award ‘Best International Venue’ met Abu Dhabi National Exhibition Centre (ADNEC), Expoforum Convention and Exhibition Centre en Shanghai New International Expo Center.

Eerdere prijzen
RAI Amsterdam heeft al zes keer de award voor Best International Venue gewonnen. In 2018 zei de jury over de RAI: ”RAI Amsterdam werkt nauw samen met organisatoren en de stad om een zo goed mogelijk resultaat te behalen voor haar klanten. Bovendien laat de RAI echt zien dat zij kennisleider is in onze industrie”. De winnaars worden binnenkort bekend gemaakt.