HugodeJonge
COVID-19

RAI Amsterdam grootste vaccinatielocatie

donderdag, 23 december 2021

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge bracht woensdag 22 december een bezoek aan wat nu al de grootste prikstraat van Nederland wordt genoemd: de XXL vaccinatielocatie van de GGD in RAI Amsterdam. De minister werd onder andere ontvangen Simone Kukenheim, wethouder Zorg van de gemeente Amsterdam, die reeds eerder een bezoek bracht aan de RAI.

Minister De Jonge nam onder andere een kijkje bij de nieuwe GGD locatie in de RAI die per vrijdag 24 december opengaat, waarmee de prikcapaciteit wordt verhoogd naar 17.000 boosterprikken per dag. “Dit is echt heel erg indrukwekkend. De enorme getallen en het enorme opschalen dat men hier doet in Amsterdam is echt om een hele diepe buiging voor te maken. Voor de GGD, voor de gemeente, voor iedereen die de GGD helpt hier", aldus minister De Jonge.

Meerdere vaccinatielocaties bij de RAI: boosterprik op afspraak

Mensen die aan de beurt zijn voor de boosterprik, kunnen online een afspraak maken. Met het maken van deze afspraak wordt het administratieve voorwerk digitaal verricht. Dit versnelt het proces op locatie, waardoor de capaciteit kan worden verdubbeld ten opzichte van vrije inloop. Voor de boosterprik komen Amsterdammers binnen via entree C van de RAI. Vanaf vrijdag 24 december is dit entree F. Automobilisten volgen de aanwijsborden bij de RAI voor toegang.

Vrije inloop blijft mogelijk voor het halen van de eerste of tweede prik bij de RAI. Testen blijft mogelijk op afspraak, in het paviljoen op het voorplein tegenover het ROC van Amsterdam. Ook blijft dit mogelijk op de locaties Plein 40-45 en Anton de Komplein.

Alle locaties zijn tijdens de feestdagen open. Wel gelden er aangepaste openingstijden. Controleer uw afspraak en/of de website van GGD Amsterdam.