Business event
COVID-19

Goed nieuws voor de evenementenbranche

woensdag, 15 september 2021

Verdere versoepelingen bieden meer mogelijkheden

Een belangrijk besluit van het demissionaire kabinet brengt de gehele evenementenbranche in Nederland in beweging. Vanaf zaterdag 25 september worden versoepelingen doorgevoerd die evenementen toegankelijker maken voor het overgrote deel van de populatie. Zo wordt de anderhalve meter maatregel opgeheven en zijn er ook versoepelingen voor gevaccineerde reizigers uit zeer hoog risicogebieden.

Als RAI Amsterdam verwelkomen we de aankomende versoepelingen voor de gehele evenementenbranche. COO Maurits van der Sluis: “Er is veel energie gestoken in het veilig en verantwoord organiseren en faciliteren van evenementen in deze tijd. Daar hebben we ook al de nodige ervaring in opgedaan. Met deze versoepelingen kunnen we meer bezoekers ontvangen, met behoud van onze hoge veiligheidsstandaard”.

De belangrijkste maatregelen die gelden bij evenementen in de RAI vanaf 25 september zijn:

  • het gebruik van de EU Digital Covid Certificate* (DCC) voor bezoekers om toegang te krijgen tot een evenement. Dit betekent dat een bezoeker volledig gevaccineerd is, met een door de EU erkend vaccin, of een geldige negatieve test- of herstelbewijs kan aantonen;
  • de uitvoering van een gezondheidscheck (triage) bij de deur;
  • de volledige capaciteit kan worden benut bij zowel geplaceerde als niet geplaceerde evenementen. Het maximum van 75% bij beurzen en andere niet geplaceerde evenementen is per maandag 27 september komen te vervallen.

Aanpassing quarantaine maatregel
Naast de versoepelingen wordt per woensdag 22 september de quarantaine maatregel voor reizigers uit zeer hoog risicogebieden aangepast. Zeker bij internationale evenementen in Nederland is dit van belang. Reizigers uit zeer hoge risicogebieden, zoals bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, die volledig zijn gevaccineerd met een door de EU erkend vaccin, hoeven vanaf 22 september niet meer in quarantaine.

“De versoepelingen maken meerdaagse internationale evenementen bij de RAI, die relevant zijn voor een verscheidenheid aan sectoren wereldwijd, toegankelijker voor een nog groter publiek. We kijken ernaar uit om de energie en echte interactie te ervaren tijdens deze live-evenementen. Een ervaring die we allemaal enorm gemist hebben”, aldus Maurits van der Sluis.

* Geldig bewijs op papier wordt ook geaccepteerd. Een vaccinatieregistratiekaart (bedoeld voor eigen administratie) en het gele boekje zijn geen geldige papieren.