COVID-19

GGD schaalt binnen RAI op naar XXL test- en vaccinatielocatie

vrijdag, 17 december 2021

15.000 boosterprikken per dag mogelijk

Met de nieuw geopende XXL-vaccinatielocatie in RAI Amsterdam bereidt de GGD zich voor op het zetten van 15.000 boosterprikken per dag. Zo kan Amsterdam voldoen aan de opdracht van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om voor eind januari 2022 iedereen boven de 18 jaar die dat wil een boosterprik te geven. Wethouder Simone Kukenheim (Zorg) bracht een bezoek aan de nieuwe XXL-vaccinatielocatie.

Met de RAI is er gekozen voor één centraal gelegen en goed bereikbare locatie in de stad om zoveel mogelijk Amsterdammers op korte termijn een boosterprik te kunnen geven. Wethouder Kukenheim: “Met deze versnelling hopen we zoveel mogelijk Amsterdammers zo snel mogelijk te beschermen, zeker nu we te maken hebben met de nieuwe - nog besmettelijkere - omikronvariant. De GGD werkt hard om iedereen die daarvoor aan de beurt is een boosterprik te geven. Het RIVM geeft aan welke mensen een afspraak kunnen maken. Dit gaat op geboortejaar. Ik roep iedereen op om deze extra bescherming te halen, voor jezelf en je naasten. Laten we voor elkaar zorgen, zeker in deze tijd.

Meerdere vaccinatielocaties bij de RAI: boosterprik op afspraak

Mensen die aan de beurt zijn voor de boosterprik, kunnen online een afspraak maken. Met het maken van deze afspraak wordt het administratieve voorwerk digitaal verricht. Dit versnelt het proces op locatie, waardoor de capaciteit kan worden verdubbeld ten opzichte van vrije inloop. Voor de boosterprik komen Amsterdammers binnen via entree C van de RAI. Vanaf vrijdag 24 december is dit entree F. Automobilisten volgen de aanwijsborden bij de RAI voor toegang.

Vrije inloop blijft mogelijk voor het halen van de eerste of tweede prik bij de RAI. Testen blijft mogelijk op afspraak, in het paviljoen op het voorplein tegenover het ROC van Amsterdam. Ook blijft dit mogelijk op de locaties Plein 40-45 en Anton de Komplein.

Alle locaties zijn tijdens de feestdagen open. Wel gelden er aangepaste openingstijden. Controleer uw afspraak en/of de website van GGD Amsterdam.