De voorkant van RAI Amsterdam tijdens het ESC congress
Evenementen

24.000 cardiologen kwamen weer samen in de RAI tijdens Europa's grootste medische conferentie (ESC)

vrijdag, 1 september 2023

Na een onderbreking van tien jaar was Amsterdam afgelopen week opnieuw het toneel voor Europa’s grootste medische conferentie: de European Society of Cardiology (ESC). Op het ESC Congres 2023 kwamen cardiologen en onderzoekers samen om het hart te beschermen en de toekomst van de cardiologie te bepalen. Van 25 t/m 28 augustus was RAI Amsterdam de centrale ontmoetingsplek voor circa ruim 24.000 bezoekers op locatie en 6000 online.

Het ESC-congres staat bekend als de grootste bijeenkomst van artsen in Europa en de grootste conferentie ter wereld over cardiovasculaire kwesties. Dit jaar lag de focus tijdens het ESC-congres op hartfalen. Veel van de problemen waarmee cardiovasculaire professionals te maken krijgen, zijn de oorzaak of complicaties van hartfalen, waaronder coronaire hartziekte, hartklepproblemen, beroerte, hartritmestoornissen en plotselinge dood. Hartfalen is relevant voor alle gebieden van de cardiologie en daarbuiten, inclusief obesitas, diabetes en chronische nierziekten, en daarom is het zo'n relevant onderwerp voor ESC.

De RAI en de stad Amsterdam
De regio Amsterdam is een ideale locatie om het evenement te organiseren en de vele deelnemers te faciliteren. Veel toonaangevende life sciences-bedrijven zijn hier gevestigd, evenals vier toonaangevende onderzoekscentra. Dennis Speet, directeur Amsterdam Convention Bureau: “We zijn er trots op de wetenschappers, artsen, verpleegkundigen en paramedici van het ESC te hebben mogen verwelkomen die werkzaam zijn op alle gebieden van de cardiologie. Deze specialisten dragen bij aan de kennis in de Metropool Amsterdam en Nederland en gaan samen voor de uitdagingen van de toekomst.”
"Alle ingrediënten voor een succesvol cardiologiecongres waren aanwezig" vervolgt Maurits van der Sluis, COO bij RAI Amsterdam. "We hopen dat de vele kennissessies en het delen van informatie nieuwe wegen voor de industrie inslaan". 

Het congres in cijfers

Toonaangevende wetenschappers geven tijdens het ESC-congres 2023 meer dan 800 wetenschappelijke sessies, plenaire lezingen en seminars over de nieuwste onderzoeken en klinische onderzoeken. De 3.752 geaccepteerde abstracts uit negentig landen behandelen meer dan 100 cardiovasculaire problemen. Meer informatie over wat er deze week te zien was, vindt u hier.