Whitepapers met antwoorden voor de verschillende doelgroepen

Waarom een evenement organiseren, waarom deelnemen aan een evenement of waarom zou u een evenement bezoeken? Eerlijke vragen waar we niet altijd een duidelijk antwoord op hebben. Er zijn zoveel variabelen dat het antwoord voor elke organisator, exposant of bezoeker anders kan zijn.

In onze whitepapers gaan we in op deze vragen en proberen we het antwoord te vinden voor de verschillende doelgroepen.

Trendrapporten

Verhoog de ROI van uw evenement

De ROI van uw beursdeelname

Wat levert het me eigenlijk op?
Dit is een vraag die we onszelf vaak stellen als het gaat om een evenementsdeelname. Een terechte vraag en, met een beetje aandacht, prima te beantwoorden. Hoe laten we zien wat het evenement op kan leveren? En hoe kunnen we die opbrengst helpen verhogen?
De ROI van uw deelname »
Vergroot de impact van uw beursdeelname

Customer Journey Exposanten

Hoe vergroot u de impact van uw merk tijdens evenementen?

De ervaring en de beleving in de marketingmix, het is een noodzaak geworden. Als een bedrijf haar doelgroep écht wil bereiken, wordt het daadwerkelijk, één op één ontmoeten van potentiële klanten, steeds belangrijker.
Exposanten journey »

Whitepaper vijf manieren om de impact van uw evenement te vergroten

De customer journey van de bezoeker

Hoe zorgt u er voor dat een zorgvuldig ingericht ook dat wat op de tekentafel is bedacht? Hoe optimaliseert u uw evenement voor bezoekers? Stap in de schoenen van uw bezoeker en loop met hem mee.
De bezoekers journey »
Whitepaper without friction no shine

No Shine Without Friction

Het zijn, op zijn zachtst gezegd, interessante tijden. Hoe beïnvloeden mondiale en lokale veranderingen de sector voor beurzen, congressen en eventmarketing? Waar zit de wrijving? (Engelstalig)
No shine without friction »