Responsible Neighbourhood-news

Donatie programma's voor maatschappelijke buurtinitiatieven

Monday, 30 May 2022

Diverse donaties voor maatschappelijke buurtinitiatieven dankzij Donatie programma’s Interclean en Negenmaandenbeurs

Afgelopen mei vond naast de Interclean, het toonaangevende schoonmaak en hygiëne event, ook de Negenmaandenbeurs plaats, de place to be voor (jonge) ouders. Op de laatste dag van beide beurzen, werd een donatiepogramma georganiseerd. Exposanten konden overgebleven items, welke in lijn zijn met de behoeften van aangesloten maatschappelijke initiatieven, doneren. Van een grote diversiteit aan schoonmaakmiddelen tot verrassend veel babyartikelen, de opbrengst was uitgebreid en divers. Alle gedoneerde items vonden een dankbare nieuwe bestemming bij de Voedselbank Amsterdam, Buurtteam Amsterdam, Stichting Babyspullen en Stichting Sina.

Van afval naar waarde
Dankzij het donatieprogramma krijgen overgebleven items een nieuwe waardevolle bestemming en wordt op deze manier ook afval omgezet tot waarde. Tijdens het donatie programma van de Interclean was de grote lading aan schoonmaakproducten opvallend die gedoneerd zijn door de exposanten op de beursvloer, zoals: schoonmaakdoeken en middelen, dweilen en desinfectiemiddelen. Deze overgebleven items hebben een nieuwe bestemming gekregen bij De Voedselbank en het Buurtteam van Amsterdam- Zuid. “Al deze mooie spullen kunnen goed gebruikt worden door mensen die het nodig hebben,” aldus Joop van De Voedselbank.

Gedoneerde babyspullen voor moeders in armoede
Dit jaar heeft het Donatie programma op de Negenmaandenbeurs een groot deel van de spullen ingezameld voor Stichting Babyspullen. Dit initiatief zamelt essentiële babyspullen in om daar babystartpakketten van te maken voor moeders die het financieel moeilijk hebben. Dankzij een groep vrijwilligers en (financiële) giften kan Stichting Babyspullen haar missie verder uitbreiden. De donaties van de Negenmaandenbeurs, onder andere: grote hoeveelheid speentjes, luiers, babydoekjes en slabbetjes krijgen een nieuwe bestemming bij Stichting Babyspullen voor moeders in nood. Een overig deel van de Negenmaandenbeurs donaties, zoals: ruim twintig fietsstoelen met windscherm en kindervoeding vinden een waardevolle nieuwe bestemming via de De Voedselbank.

Donation Room RAI Amsterdam
Het Donation Room programma is een initiatief van de RAI welke wordt georganiseerd op diverse evenementen in de RAI om afval te voorkomen en lokale initiatieven aan voor hun bruikbare producten te helpen. De eerst volgende donatie programma’s vinden plaatst op de Greentech 2022 en de Provada 2022.