Samenwerking Basement Chefs en Dynamo
Buurtnieuws

Samenwerking tussen Basement Chefs en Welzijnsstichting Dynamo

donderdag, 17 augustus 2023

Enkele weken geleden is de samenwerking tussen de Basement Chefs en welzijnsstichting Dynamo van start gegaan. Ze ondersteunen hiermee het lokale buurtrestaurant in de Weteringkerk. In korte tijd heeft deze samenwerking laten zien hoe smaakvolle gerechten en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand kunnen gaan.

Het initiatief heeft al opmerkelijke resultaten opgeleverd. De Basement Chefs en Dynamo hebben samen besloten om elke dinsdag in actie te komen. Op deze dag zullen ze wekelijks maaltijden bereiden en serveren voor maximaal 40 gasten. Deze voedzame maaltijden worden samengesteld uit voedsel en dranken die overblijven bij de Food & Beverage-voorzieningen van RAI Amsterdam om te voorkomen dat deze voedingsmiddelen afval worden.

Maar de impact van deze samenwerking reikt verder dan alleen het restaurant. De samenwerking heeft zich uitgebreid naar diverse andere activiteiten gericht op de gemeenschap. Zo hebben restanten aan sapjes en snacks hun weg gevonden naar een speeldag voor de jeugd, terwijl vers fruit is gedoneerd aan een schoolvoetbaltoernooi. Bovendien heeft de samenwerking geleid tot de schenking van maar liefst 400 borden, waarmee Basement Chefs en Dynamo een veelzijdige ondersteuning bieden aan hun gemeenschap.

Centraal in dit initiatief staat het duurzaamheidsproject "Hartverwarmend Amsterdam", een naam die de kernwaarden ervan weerspiegelt. Met trots worden lokale producenten en leveranciers in de schijnwerpers gezet, die een waardevolle bijdrage leveren aan de regio.