rai signaal komt terug NL
Buurtnieuws

Goed nieuws! De temperatuur en klok komen terug op RAI Signaal

vrijdag, 12 april 2024

Het RAI Signaal, de 51 meter hoge reclamezuil op het Europaplein, krijgt een opknapbeurt. Dit maakten we dinsdag 2 april jl. bekend tijdens een buurtbijeenkomst voor bewoners die uitkijken op het signaal. Begin 2025 plegen we groot onderhoud aan de constructie, elektra en schilderwerk, vervangen we de verlichte doeken voor dimbare ledschermen én herstellen we de klok en thermostaat in ere. Iets waar onze buren geruime tijd naar uitkijken. 

Dick Elffers ontwierp het RAI Signaal, dat sinds 1961 als oriëntatiepunt fungeert voor zowel bezoekers aan de stad als stadgenoten. In 2015 werd het Signaal, samen met de Europahal, tot rijksmonument verklaard. Renovatie en verduurzaming van het bouwwerk vraagt dan ook de nodige aandacht. Tijdens de buurtbijeenkomst werd een nadere toelichting gegeven en bespraken we de nieuwe mogelijkheden van dimbare ledschermen die, naast een reclame-uiting, ook zijn in te zetten voor sociale thema’s (berichtgeving over OV-verstoringen en calamiteiten, zoals Amber Alert). 

Naar verwachting start de renovatie in het voorjaar van 2025. Gedurende de bouwwerkzaamheden, die circa 8 maanden in beslag nemen, zal het gebied rondom het Signaal worden afgezet. Voor het zover is, zullen we hierover berichten.