Bewonersinformatie ADE 2023
Buurtnieuws

Bewonersinformatie ADE 2023

maandag, 18 september 2023

Het Amsterdam Dance Event is een muziekconferentie, festival en het wereldwijde ontmoetingspunt voor de creatieve industrie gericht op elektronische muziek en vindt sinds 1995 jaarlijks in oktober plaats in Amsterdam. Bij ons vinden dit jaar ook weer twee evenementen plaats.

Op vrijdag 20 oktober wordt vanaf 22.00 uur ’s avonds tot 06.00 uur ’s ochtends het dance-event ‘Martin Garrix ADE’ gehouden. Daarnaast vindt op zaterdag 21 oktober ‘Martin Garrix ADE All Ages’ plaats van 17.00 uur tot 22.00 uur. De organisatie is in handen van 4PM Entertainment en E&A Events.

Vergunning
De vergunning is verstrekt door Stadsdeel Zuid. In samenspraak met 4PM Entertainment, E&A Events, RAI Amsterdam, Politie Amsterdam-Amstelland, Brandweer, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en het stadsdeel zijn afspraken gemaakt om het evenement goed te laten verlopen. Om de klachten over eventueel geluidoverlast tijdens het evenement te beperken, wordt effectief ingegrepen als de geluidnormen worden overschreden. Ook zal zowel bij het binnenkomen, als bij het verlaten van het evenement worden toegezien op een goede dosering van bezoekersstromen.

Buurtposten
Buurtposten zijn aanwezig rondom de RAI op vrijdag 20 oktober van 19.00 – 03.00 uur. De soundcheck voor beide evenementen valt binnen de showtijden. Dat betekent dat er geen extra overlast buiten de showtijden om is. Daarnaast is er een ontheffing aangevraagd voor de afbraak van het evenement in de nacht van 21 op 22 oktober tot 08.00 uur.

Fietsomleiding
Het fietspad aan de westzijde van de RAI wordt afgesloten op vrijdag 20 oktober 07.00 uur en weer open zondagochtend 22 oktober 08:00. Fietsers worden via het fietspad langs de A10 naar Europaboulevard geleid. Hier staat een omleidingsroute en dit wordt begeleid door een verkeersregelaar.

Afsluiting Europaplein
Ten behoeve van het evenement wordt Europaplein (inrit P7) op vrijdag 20 oktober om 07.00 uur afgesloten en weer geopend op zondagochtend 22 oktober 08.00 uur. Hier worden de benodigde maatregelen voor geplaatst.

Schoonmaak
Na afloop van beide dance events vinden er schoonmaakrondes plaats in en rond de portieken van de Europaboulevard, maar ook in het gebied van de RAI tot aan station RAI. Ook wordt er een beveiliger ingezet bij het plantsoen aan de Europaboulevard om overlast en afval te voorkomen.


Overlast? Laat het weten!
Wij doen er samen met de organisator alles aan om overlast tot een minimum te beperken. Heeft u toch een klacht? Meld het dan via buren@rai.nl of via de organisatie van ADE via 06 54 39 28 45. U kunt ook een app- of smsbericht sturen.

Of een melding doen bij de gemeente Amsterdam via www.amsterdam.nl/contact of bellen naar 14 020. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Bij de vermelding wordt er gevraagd naar uw naam, postcode en huisnummer om enerzijds gedurende het evenement metingen in de buurt te kunnen verrichten en anderzijds de klachten op te nemen in het evaluatierapport. 

Bij een melding kan gevraagd worden naar uw naam, postcode en huisnummer. Dit helpt om gerichte metingen te verrichten en zorgt voor een goede vastlegging in het evaluatierapport. Krijgt u geen contact, doen dan melding bij de gemeente via www.amsterdam.nl/contact of telefoonnummer 14020.

Evenementenportal
Wilt u meer informatie over Amsterdam Dance en andere evenementen dat weekend in de stad, neem dan een kijkje op de evenementenportal van de gemeente www.amsterdam.nl/evenementen