Food en beverage

Onze Basement Chefs zijn de cateringexperts van RAI Amsterdam. Ze koken elke dag met verse producten, duurzaam en diervriendelijk. Of u nu alleen aanschuift of met zestigduizend gasten, onze chefs kunnen het aan. Eten moet een inspirerende ervaring zijn met onvergetelijke smaken. Daar doen we alles voor want een mooi evenement kan niet zonder mooi eten.

Samen met u maken we een voorstel op maat en geven we passend advies voor uw evenement.

  • 5 vaste restaurants
  • 500+ evenementen met catering
  • Eigen ervaren catering
Basement Chefs

Event catering

Lunches, borrels, diners en feesten voor grote en kleine groepen; RAI Amsterdam heeft alles in huis om uw evenement te doen slagen! Wij denken graag met u mee in creatieve concepten waarin kwaliteit, inspiratie en beleving een belangrijke rol spelen. Uw specifieke wensen worden gezamenlijk besproken en verwerkt in een voorstel op maat. Met onze expertise en kennis over de laatste trends creëren wij uw evenement samen met u, van het culinaire aanbod tot en met de aankleding en het entertainment. Uw evenement komt tot leven!

Stand catering

Maak het u en uw exposanten makkelijk. Via de webshop kan alles eenvoudig besteld worden. Vervolgens wordt de cateringbestelling op de exacte dag en tijdstip op de stand bezorgd.

Bekijk een voorbeeld van de webshop >>

Advies op maat? Onze medewerkers van de afdeling Exhibitor Services staan altijd voor uw exposanten klaar en zijn bereikbaar via: Telefoon 020 549 1928 email exhibitorservices@rai.nl.

Beurs, congres en meetingcatering

Lekker eten en drinken is onmiskenbaar voor een geslaagd evenement. Met onze diverse arrangementen bieden wij uw gasten smaakvolle en authentieke foodconcepten waarbij het uw gasten aan niks ontbreekt. Van gezonde to-go maaltijden tot aan internationaal verfijnde gerechten, waarbij alles vers wordt bereid met lokale producten en pure smaken. Voor elke wens maken wij graag een passend voorstel met eventueel vegetarische en/of biologische gerechten.

Restaurants en café’s

RAI Amsterdam beschikt over vijf vaste restaurants: THE ROAST ROOM, First Floor restaurant, Holland Restaurant, Grand Café en Café Amsterdam. Deze restaurants zijn geopend al naar gelang er een beurs of congres plaatsvindt. THE ROAST ROOM is hierop een uitzondering en is dagelijks geopend vanaf 09.00 uur. Achter de RAI met een sfeervol uitzicht over de RAI haven vindt u ons strandpaviljoen Strandzuid. De ideale locatie om na uw evenement met uw voeten in het zand na te praten of te netwerken.

Naast deze restaurants zijn er diverse cateringpunten in het RAI complex, die tijdens beurzen en congressen open zijn. Deze cateringpunten zijn onder andere La Place, Daily Italy, Mr. Sister en Mr. Grill.

Hartverwarmend Amsterdam

Een chef en zijn missie
Enkele jaren geleden hebben de Basement Chefs een concrete beslissing genomen om waar mogelijk samen te werken met lokale producenten uit de regio Amsterdam. De producenten waarmee we werken garanderen dagelijks verse, diervriendelijke, duurzame en smakelijke producten die op kleine schaal worden geteeld en gemaakt. Bovendien garandeert de korte afstand van de productielocatie tot de RAI dat het voedsel super vers is en tegelijkertijd de CO2-uitstoot en het verkeer op de wegen vermindert. De keuze voor regionale producenten maar ook andere duurzame keuzes en samenwerkingen hebben we verwerkt in het regionale catering concept “Hartverwarmend Amsterdam”. Een concept waarmee we niet alleen elke cateringwens kunnen invullen met regionale en/of seizoensgebonden producten, maar waarmee we ook een duidelijke keus maken om goed te doen voor de maatschappij.

Duurzame bewuste keuzes
Het Heartwarming Amsterdam-concept omvat samenwerkingsverbanden met veel leveranciers in de regio. De tomaten die bijvoorbeeld worden gebruikt voor producten zoals onze eigen RAI-ketchup worden geproduceerd door de stadsboerderij Stadskwekerij Osdorp. Naast verse en gezonde groenten biedt de boerderij zinvolle activiteiten en training aan haar werknemers. Voor een lekker stukje geitenkaas hoeven we niet ver. Geitenboerderij de Ridammerhoeve ligt in het Amsterdamse bos, op nog geen 14 minuten van de RAI.

We vinden dat het niet alleen om duurzame keuzes gaat, maar ook om duurzaam gedrag. We kopen daarom economisch in en verzorgen wekelijks een driegangenlunch voor 50 gasten van het Leger des Heils in Amsterdam Noord. Deze lunch wordt creatief samengesteld uit het overgebleven maar nog heel bruikbare voedsel uit onze centrale keuken. Daarnaast gaat het overgebleven voedsel, zoals fruit, naar de voedselbank Amsterdam en werken we samen met de stichting Humanitas. Zo wordt er bijna geen voedsel verspilt.