Buurtnieuws Evenementen

GreenTech Amsterdam adresseert grote uitdagingen in tuinbouwsector

maandag, 13 juni 2022

Nederland is met zijn succesvolle ecosysteem, kennis en ervaring een belangrijk voorbeeld voor lokale voedselproductie in andere landen. Door de Coronacrisis zijn veel landen en regio's nog afhankelijk van import. De tuinbouwsector kampt wereldwijd dus met grote uitdagingen, met name arbeids- en voedselproductie tekorten, en hier kan Nederland bij helpen. Tijdens GreenTech tonen creatieve ondernemers van over de hele wereld hoe zij deze uitdagingen te lijf gaan.

GreenTech Amsterdam vindt van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 juni 2022 plaats in de RAI. De beurs is een ontmoetingsplatform voor tuinbouwtechnologie-professionals wereldwijd die zich richten op hedendaagse problemen van telers. GreenTech wordt gesteund door AVAG, de brancheorganisatie van de Nederlandse kassenbouw- en installatiesector. Tijdens de beurs worden de GreenTech Innovation Awards uitgereikt. De volledige lijst genomineerden voor de GreenTech Innovation Awards 2022 is hier te vinden.

GreenTech Amsterdam volgt de succesvolle editie GreenTech Americas die van 27 tot 29 april plaatsvond in het Querétaro Congress Center in Mexico. Hierbij kwamen 170 exhibitors en 3736 professionals uit 19 landen samen. Dit is ruim dertig procent meer dan in 2021.

Wereldprimeurs
Aardbeienplukrobot Berry is een van de 31 wereldprimeurs die wordt gepresenteerd tijdens GreenTech, de internationale vakbeurs voor de tuinbouwsector die deze week plaatsvindt in RAI Amsterdam. Hiernaast werd ook het Micromus-systeem van Biobest gepresenteerd, een predator voor beschermde gewassen. De beurs staat in het teken van het oplossen van het wereldvoedselprobleem. Ruim 12.500 tuinbouwprofessionals uit 115 landen maken kennis met 500 bedrijven die hun bijdragen tonen.

Onder de innovaties zijn ook slimme oplossingen om het energieverbruik van de tuinbouw te verminderen. Naast het grote tekort aan arbeidskrachten is dat een van de andere grote uitdagingen waar deze sector zich voor geplaatst ziet. De plukrobot van het Duitse bedrijf Organifarms is genomineerd om tijdens de opening van de beurs de GreenTech Innovation Award voor meest veelbelovend nieuw concept in ontvangst te nemen.