COVID-19 Buurtnieuws

RAI Amsterdam weer volledig open

maandag, 28 februari 2022

Covid maatregelen zullen niet langer gelden tijdens evenementen met een doorstroom van bezoekers, zoals vakbeurzen en tentoonstellingen. Alle regels omtrent het aantal bezoekers, social distancing, toegangsbewijzen, en het dragen van mondkapjes zijn ook afgeschaft. Er zijn geen maatregelen meer tijdens zittende evenementen, zoals conferenties en theatershows. Een negatief Corona test bewijs geldt nu alleen nog voor andere indoor evenementen waarbij meer dan 500 bezoekers aanwezig zijn, en er geen vaste zitplaats geldt, zoals indoor festivals.

De eis om een mondkapje te dragen zal verplicht blijven binnen vliegvelden en het openbaar vervoer. Deze regel zal vanaf 25 februari niet langer meer gelden in winkels, restaurants, bars, bioscopen, musea, theaters, concert zalen, dierentuinen en pretparken.

Vereisten voor reizen naar Nederland
Afhangend van de situatie in het land van vertrek, en of dit land binnen het EU/Schengen gebied valt, kunnen sommige regels nog steeds van kracht zijn wanneer men naar Nederland reist. Deze regels kunnen gevonden worden op de website van elk land waar dit betrekking op heeft.

“We verwelkomen de volledige versoepeling van regels omtrent evenementen, en het feit dat deze weer toegankelijk worden voor bezoekers” Zegt RAI COO Maurits van der Sluis. “De RAI wilt natuurlijk doorgaan met het aanhouden van de huidige hygiëne regels, die opgelegd zijn door gezondheidsinstellingen, en er voor zorgen dat mensen zich hier van bewust zijn. We zullen ook de ontwikkelingen goed in de gaten houden om RAI Amsterdam ten alle tijden veilig, verantwoordelijk en gastvrij te houden. Iedereen bij de RAI kijkt er naar uit om weer fantastische evenementen te organiseren en faciliteren.

Heropening
De heropening van Nederland komt op een goed moment, met maatregelen die het voor de RAI mogelijk maken om een groot aantal bezoekers te verwelkomen in maart. Grote evenementen die op het programma staan zijn Intertraffic en Amsterdam Drone Week, beide met een sterke focus op smart mobility. Vanaf April zal de RAI de Nationale Carrière beurs, Interclean (het meest toonaangevende platform voor schoonmaak en hygiëne professionals), PLMA 2022 World’s Private Label, en het 37e jaarlijks EAU Congres verwelkomen. Met een late start van het evenementenseizoen, zijn meer evenementen verplaatst tot mid-juli, in wat belooft een bruisende zomer te worden.

Tijdens de pandemie heeft RAI Amsterdam er alles aan gedaan om evenementen veilig te laten verlopen binnen de richtlijnen van de overheid. Het harde werk en de creativiteit die te pas komt met het organiseren van internationaal erkende evenementen in zulke uitdagende omstandigheden wordt door Mash Media, met de recente nominatie als “Best International Venue” erkent in de aanstaande Exhibition News Awards in London.