Winnaar duurzame MT Sprout
Award

RAI Amsterdam verkozen tot winnaar in duurzame MT/Sprout SD400

woensdag, 6 december 2023

RAI Amsterdam heeft dit jaar de nummer 1 positie behaald in het SD400 onderzoek van MT/Sprout. De RAI voert de lijst aan in de categorie ‘Media- en Informatie Industrie’ en scoorde vooral hoge ogen op het ecologische aspect. Maar ook binnen de deelgebieden sociaal en governance stond de RAI in de top 4.

Het is de eerste keer dat MT/Sprout onderzoek doet naar de waardering op het vlak van de zogeheten ESG- (Environmental, Social & Governance) aspecten plus de impact die organisaties maken op de samenleving. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam onder ruim 1.500 zakelijke beslissers in Nederland. “Ondanks dat ik me bewust ben van de grote uitdagingen waar bedrijven voor staan, draagt dit onderzoek bij aan het prioriteren van vraagstukken op het vlak van klimaat en milieu, sociaal beleid zoals inclusie, diversiteit en gendergelijkheid en verantwoord bestuur”, vertelt Henk Volberda, UvA-professor van het Amsterdam Centre for Business Innovation en tevens SD400 onderzoeksleider.

Deze erkenning is een bewijs van de voortdurende inspanningen om van de RAI en omgeving een groene, bloeiende en gastvrije omgeving te maken. Maurits van der Sluis, COO, verklaarde: "Het is een bevestiging van alles wat we doen om de RAI en omgeving te ontwikkelen tot een groene, gezonde en aantrekkelijke plek waar iedereen zich welkom en thuis voelt."