De Mood Garden kas op het voorplein
Buurtnieuws

Mood Garden opent zijn deuren op het voorplein van de RAI

donderdag, 2 november 2023

Amsterdam, 2 november 2023 – Vandaag opent Mood Garden zijn deuren op het voorplein van de RAI Amsterdam, een indrukwekkende kas van 270m2 die bezoekers onderdompelt in een oase van bloemen en planten. Met deze unieke ervaring wil Bloemenbureau Holland namens de Nederlandse sierteeltsector mensen bewust maken van de positieve effecten die bloemen en planten hebben op ons fysieke en mentale welzijn.

Bloemenbureau Holland heeft de Mood Garden gecreëerd om bezoekers persoonlijk de gunstige effecten van bloemen en planten te laten ervaren. Deze interactieve ervaring vindt plaats in een ruime kas met vier diverse zones die aansluiten bij verschillende gemoedstoestanden. Bezoekers worden uitgenodigd om deze zones te verkennen met ondersteuning van een audiogids, waardoor ze de heilzame eigenschappen van bloemen en planten op zowel visueel, geurig als tactiel niveau kunnen ontdekken.

Met behulp van een koptelefoon worden bezoekers geleid door de diverse ruimtes van de Mood Garden. Hier ervaren ze het contrast tussen een grauwe omgeving en een weelderig groene omgeving en de invloed hiervan op hun gemoedstoestand. In een serene oase van rust, gevuld met zuiverende en helende kamerplanten, kunnen bezoekers zichzelf hervinden en de kracht van plantenbeleving ervaren. De audiogids moedigt bezoekers aan om te midden van de natuur Aerial Yoga te proberen, een liefdevolle boodschap te schrijven voor een ander, en zichzelf onder te dompelen in een wereld van verschillende geuren en texturen.

De Mood Garden is gratis toegankelijk en de deuren staan open op 2 november van 12.00 tot 18.00 uur en op 3 en 4 november van 10.00 tot 18.00 uur. De gigantische kas is niet te missen op het voorplein van de RAI en is gemakkelijk te bereiken met de fiets, auto en het openbaar vervoer. Na afloop van de Mood Garden worden alle bloemen en planten gedoneerd. Ze worden weggeven door Helen’s Free Food Market in Amsterdam en krijgen vervolgens een tweede leven in verzorgings- en buurthuizen.