Media, Broadcast en Techwereld vieren 30 jaar IBC in RAI Amsterdam
Evenementen

Media, Broadcast en Techwereld vieren 30 jaar IBC in RAI Amsterdam

donderdag, 15 september 2022
  • 37,071 bezoekers uit 170 landen kwamen samen in Amsterdam om hun netwerken te verbreden, kennis te delen en om fysiek samen te werken
  • Meer dan 250 sprekers van wereldklasse stonden voor volle theaters en zalen.
  • Ruim 1000 toonaangevende exposanten presenteerden innovaties en geavanceerde technologieën

De eerste fysieke beurs van IBC sinds 2019 trok, van 9 tot 12 september, 37.071 bezoekers uit 170 landen naar RAI Amsterdam. Met meer dan 1000 exposanten werden innovaties en samenwerkingen gevierd. Na twee jaar virtueel te zijn geweest, werd de terugkeer van IBC 2022 als een fysieke beurs gekenmerkt door bruisende zalen, volle theaters, drukke netwerk evenementen en volle vergaderagenda's.

“Het was geweldig om de reuring van IBC live weer te kunnen zien, voelen en horen,” aldus Micheal Crimp, Chief Executive Officer van de IBC. “De kwaliteit van de bezoekers was uitstekend en er heerste een enorm gevoel van positiviteit.”.

“We zijn verheugd dat we de IBC na twee jaar afwezigheid weer in Amsterdam mochten ontvangen,” aldus Paul Riemens, Chief Executive Officer van RAI Amsterdam. “Het is fantastisch om live-evenementen van wereldklasse, zoals de IBC 2022, te ervaren en professionals over de hele wereld samen te laten komen in in de RAI en in onze stad.”

IBC 2022 heeft een grote impact op de stad die nog steeds herstellende is van de COVID-pandemie. Het versterkt de werkgelegenheid in onder andere de Amsterdamse horecasector. Volgens cijfers van de RAI wordt voor elke €1 die tijdens de IBC in het beurs- en congrescentrum wordt uitgegeven, elders in Amsterdam nog eens €7 uitgegeven aan hotelaccommodatie, restaurants, bars, taxi’s, musea, winkels en andere bezoeker gerelateerde diensten. Het evenement is de grootste jaarlijkse beurs van de stad.

Concluderend zegt Crimp: ‘De gehele IBC-gemeenschap stond te popelen om samen te komen en zaken te doen in de stad. We hebben enorme vooruitgang gezien in onze industrie sinds de laatste editie in 2019 en en het enthousiasme dat we hebben gezien over de terugkeer van IBC maakt duidelijk dat er geen vervanging is voor fysieke zakelijke bijeenkomsten op de schaal die we in Amsterdam kunnen leveren.’

Veel exposanten en sprekers hebben hun enthousiasme uitgesproken over de terugkeer van de fysieke beurs, waarbij velen werden geïnterviewd voor het YouTube kanaal van de IBC.