COVID-19 Evenementen

Eerste RAI-evenement in China sinds corona-uitbraak

dinsdag, 1 september 2020

Aquatech China 2020, de grootste internationale beurs voor proces-, drink- en afvalwater in Azië, heeft zijn deuren geopend in het National Exhibition and Convention Center in Shanghai (31 augustus - 2 september 2020). Aquatech 2020 is het eerste RAI-evenement sinds het uitbreken van Covid-19.

Aquatech China 2020 stond oorspronkelijk gepland van 3 – 5 juni 2020, maar werd enkele maanden uitgesteld vanwege de mogelijke impact van het Coronavirus (2019-nCoV) -uitbraak. In China is de evenementenindustrie sinds kort weer opgestart.

“We zijn onze Chinese en internationale partners dankbaar voor hun flexibiliteit. Ik ben heel blij te kunnen melden dat er bijna 1800 nationale en internationale bedrijven aanwezig zullen zijn met 125.000 vierkante meter beursvloer. Zij staan klaar om zaken te doen met de meer dan 80.000 bezoekers en delen de laatste ontwikkelingen voor het aanpakken van de waterproblematiek in China ”; aldus Maurits van der Sluis, COO van RAI Amsterdam.

Coronaproof
Van der Sluis benadrukt: “Er wordt veel aandacht besteed aan het organiseren van de beurs volgens overheidsvoorschriften, om een veilige, verantwoordelijke en gastvrije Aquatech China te garanderen. Het gaat om aandachtspunten zoals hygiënerichtlijnen, gezichtsmaskers en temperatuurcontrole. Tijdens de registratie dienen bezoekers zich te registreren en is er gezichtsherkenning bij de ingang. Bezoekersstromen zijn te allen tijde gereguleerd. Deze wijzigingen zijn ingevoerd voor de veiligheid en gezondheid van alle aanwezigen”.

Belang van watertechnologie
Tijdens de politieke sessies van dit jaar benadrukt de Chinese regering opnieuw het belang van duurzaamheid, waarbij ze prioriteit geeft aan een ‘Beautiful China’ boven groei van het BBP. Omdat water een van de belangrijkste aspecten is binnen duurzaamheid, betekent dit een enorme groei van het gebruik van innovatieve watertechnologie om te voldoen aan de regelgeving voor zowel industrie als gemeenten. Aquatech China toont deze innovaties in alle segmenten van de watertechnologie met een gevarieerd congresprogramma met steun van toonaangevende associaties.