Buurtnieuws Evenementen

AV-community van ISE steunt Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam

vrijdag, 14 februari 2020

Nieuwe hightech entertainmentruimte voor het Jeroen Pit Huis

Integrated Systems Europe (ISE) heeft haar AV-community gevraagd om zich in te zetten voor een liefdadigheidsproject voor het Emma Kinderziekenhuis in samenwerking met Amsterdam UMC. Verschillende AV-merken en een installateur met een CEDIA Award op zijn naam zullen de krachten bundelen om een dynamische en geavanceerde bioscoop- en entertainmentruimte in te richten in het Jeroen Pit Huis, een nieuwe overgangsafdeling voor chronisch zieke kinderen en hun families op het terrein van het Amsterdam UMC.

“We zijn blij dat we onze contacten in de sector en die van onze mede-eigenaren CEDIA en AVIXA kunnen inzetten om de beste producten, designs en installatie-expertise te bundelen. Met onze gezamenlijke inzet steunen we zo een zeer belangrijk doel,” aldus Mike Blackman, managing director van Integrated Systems Events. “De ruimte wordt een bron van plezier voor iedereen die verblijft in Het Jeroen Pit Huis en biedt hen de kans om af en toe lekker weg te dromen. Het is een fantastisch project en een passende, permanente nalatenschap van de ISE-community voor de bewoners van Amsterdam.”

“Kinderen zijn de toekomst; ook zij die ziek zijn en onze hulp nodig hebben,” legt Prof. Dr. Hans van Goudoever, hoofd van het Emma Kinderziekenhuis, uit. “Het doel van ons ziekenhuis is om chronisch zieke kinderen de beste kansen te bieden om mee te kunnen draaien in onze maatschappij.”

“RAI Amsterdam is trots om deel uit te maken van de nalatenschap van ISE aan de stad Amsterdam,” aldus Paul Riemens, CEO van RAI Amsterdam. “De RAI en ISE hebben de afgelopen 15 jaar een nauwe band opgebouwd. Zo trokken we talrijke bezoekers naar de stad en droegen we bij aan de welvaart en sfeer in Amsterdam. We vinden het geweldig om nu samen te werken met het Emma Kinderziekenhuis, het verkozen goede doel van de RAI. We zijn ervan overtuigd dat de bijdrage van ISE aan het Jeroen Pit Huis nog vele jaren waarde en waardering zal opleveren.”

De steun aan het project van de ISE-community en RAI Amsterdam wordt gepresenteerd tijdens het ‘¡Hola Barcelona!’ ISE-event in de RAI op vrijdag 14 februari, de laatste dag van ISE 2020. De voorbereidingen voor de bouw van het Jeroen Pit Huis beginnen dit voorjaar en de oplevering staat gepland voor eind 2021. Het project wordt tevens gesteund door Crestron, de Platinum Sponsor van ISE 2020.

Het Emma Kinderziekenhuis, deel van Amsterdam UMC, biedt integrale zorg voor jeugdige patiënten en hun familie. Dit betekent dat de kindergeneeskundige artsen en verplegers de ouders volledig in het zorgtraject betrekken en dat alle beslissingen altijd in goed overleg worden genomen. Een van de kerngedachten hierachter is dat de patiënt zoveel mogelijk tijd kan doorbrengen met zijn of haar familie.

De gift van ISE Europe zal bijdragen aan de realisatie van faciliteiten voor ernstig chronisch zieke kinderen voor wie de overgang van het ziekenhuis naar huis nog te zwaar is. Het Jeroen Pit Huis biedt de familie de gelegenheid om op dezelfde plek als hun chronisch zieke kind te verblijven, terwijl de patiënt zelf 24 uur per dag beschikt over de beste zorg. Daarnaast worden de ouders opgeleid en ondersteund om zo de uiteindelijke transitie naar huis soepeler te laten verlopen.

Meer informatie over het Jeroen Pit Huis is beschikbaar via: https://hetjeroenpithuis.nl/. Meer informatie over het Emma Kinderziekenhuis en Amsterdam UMC is te vinden op: https://www.amc.nl/ en via Woelf: www.woelf.be.