De maatschappij en regio

Stimuleren van duurzame ontwikkeling

De evenementen die bij de RAI plaatsvinden dragen zorg voor omzet in de stad. Ook op andere fronten spannen we ons in om het welzijn van de stad en de maatschappij te vergroten.

Maatschappelijke matchmaking
We verbinden maatschappelijke vragen en behoeften aan passende oplossingen die door onze bedrijfsvoering ontstaan. Hiermee vinden we mogelijkheden om (onbenutte) waarde van de business maatschappelijke waarde te geven. Dit noemen we maatschappelijke matchmaking. Dit doen wij op een drietal manieren:

Evenementsgebonden initiatieven

Een evenement is dé plek om aandacht te vragen voor maatschappelijke uitdagingen binnen de sector of community van het evenement. Per evenement zoeken we naar mogelijkheden om deze te verbinden aan maatschappelijke initiatieven, passend bij de uitdagingen waar het betreffende evenement over gaat. Enkele voorbeelden hiervan zijn: METSTRADE, Interclean en ISE met het Emma Kinderziekenhuis. Daarnaast verkennen we per evenement de mogelijkheden voor het organiseren van een donatieprogramma, waarmee we behoeften van aangesloten maatschappelijke initiatieven in onze regio verbinden aan overgebleven materialen en/of producten.

Duurzame maatschappelijke RAIlaties

We investeren actief in samenwerkingen met een duurzame karakter. Zo werken we samen met het ROC van Amsterdam. Studenten van de opleiding Urban Sport Trainer benutten leegstaande ruimtes en parkeergarages van de RAI. Stichting HeenenWeer maakt dankbaar gebruik van een voorheen onbenutte hoek in één van onze parkeergarages van waaruit deze stichting mobiliteit in de buurt organiseert voor mensen die slecht ter been zijn. Continu terugkerende reststromen verbinden we aan partijen die ze goed kunnen gebruiken. Van het verbinden van retourstromen voedsel aan het Leger des Heils tot aan magazines van onze medewerkers voor Vivium Torendael.

Projectgebonden hulpvragen

Van het lokaal herbestemmen van vervangen RAI meubilair, IT apparatuur en decoratie tot het herbestemmen van overgebleven voorraden. Wanneer de situatie zich voordoet dat er iets binnen de RAI overblijft, controleren we of maatschappelijke initiatieven uit onze regio hiermee geholpen zijn en zoeken wij de verbinding. Ook staan we open voor hulpvragen van maatschappelijke initiatieven uit de regio. Afhankelijk van de vraag helpen we bijvoorbeeld met onze expertise, faciliteiten, netwerk, materialen of producten. RAI biedt ruimte die niet commercieel verhuurd is kosteloos aan aan maatschappelijke instellingen die het goed kunnen gebruiken. Zo bouwden we onder andere mee aan een theater voor Torendael, een wooncentrum voor mensen met dementie.

Contact

Maatschappelijke initiatieven die de mogelijkheden tot samenwerking met de RAI willen verkennen, kunnen contact opnemen met de afdeling MVO.