stemmen tellen in de RAI
Buurtnieuws

Stemmen tellen in de RAI na Tweede Kamer verkiezingen

woensdag, 22 november 2023

Amsterdam 22 november 2023 - Vandaag is het zover: de verkiezingen voor de Tweede Kamer vinden plaats in heel Nederland, en ook de RAI speelt een cruciale rol in dit democratische proces. Na het sluiten van de stembussen op 22 november worden 's avonds en 's nachts de stemmen geteld in de RAI, en deze telling zal doorgaan op 23 en 24 november.

Eerst worden de stemmen per politieke partij geteld op de avond van de verkiezingen. Vervolgens, op 23 en 24 november, worden de stemmen ook per individuele kandidaat nauwkeurig onder de loep genomen. Deze stapsgewijze aanpak biedt extra mogelijkheden voor controles, waardoor een betrouwbare uitkomst van het verkiezingsproces wordt gegarandeerd.

Het stemmen tellen vind plaats in Hal 7, Entree R aan de Wielingenstraat. De lichten in de RAI zullen gedurende deze dagen aan blijven. Stemmen tellen is volledig openbaar, onder begeleiding is het mogelijk om het telproces te controleren van 08.00 tot 21.00 uur. Of je kunt alleen een kijkje nemen achter de schermen.