Politie
Buurtnieuws

Grootschalige politie oefening Congresplein 31 oktober

maandag, 30 oktober 2023

Op dinsdag 31 oktober tussen 08.00 uur en 16.00 uur zal er een grootschalige oefening plaatsvinden in ons RAI-theater en op het Congresplein. Deze oefening wordt georganiseerd door politiediensten in samenwerking met de RAI en andere hulpdiensten. Het doel is om verschillende scenario's te doorlopen en te trainen. Binnen de RAI faciliteren we deze oefening, waarbij ons tactisch team van de RAI crisisorganisatie ook betrokken is. Om de oefening zo realistisch mogelijk te maken, werken we samen met het ROC, die de studenten zullen inzetten als figuranten.

Tijdens deze oefening, die valt binnen het hogere geweldsspectrum, zullen er activiteiten van politiediensten plaatsvinden die in onze buurt niet gebruikelijk zijn. Het is daarom belangrijk om te weten dat de oefening alleen in en rondom het RAI-theater zal plaatsvinden. Het is mogelijk dat je tussen 08.00 uur en 16.00 uur diverse alarmen en sirenes hoort. We willen benadrukken dat dit een oefening is, om te voorkomen dat er onnodig 112 gebeld wordt.

Tijdens de oefening zullen bepaalde gebieden afgesloten zijn voor publiek, namelijk het gedeelte tussen de hekken vanaf 3.8 tot aan de entree van Strand Zuid bij Parkplein. Deze route blijft open voor leveranciers en medewerkers van Unlimited Label (Strand-Zuid). Het Congresplein zal ook afgesloten zijn met hekken, en alleen mensen die deel uitmaken van de oefening zullen toegang krijgen.

Mocht je twijfelen of een gevaarlijke situatie waarnemen op het RAI terrein die niet verband houdt met deze oefening, bel dan ons alarmnummer: 020-5491234. Als het om een situatie op de openbare weg of buiten het RAI terrein gaat, bel dan 112.