De snelweg A10 in Amsterdam
Buurtnieuws

Wegafsluiting A10 zuid september 2023

vrijdag, 8 september 2023

Van vrijdagavond 8 september (vanaf 22:00 uur) tot maandag 11 september (vanaf 5:00 uur) zal de A10 Zuid richting Schiphol en Den Haag afgesloten zijn vanaf knooppunt Amstel tot aan oprit S108 UMC, bij de locatie van het VUmc. De tweede weekendafsluiting start op vrijdagavond 22 september (vanaf 22:00) en eindigt op maandagochtend 25 september (om 05:00). Deze afsluitingen zijn noodzakelijk vanwege grootschalige vernieuwingswerkzaamheden bij het station Amsterdam Zuid.

Bouwwerkzaamheden
Op drie verschillende locaties zullen lange damwanden in de grond worden geplaatst tussen de snelweg en het metrospoor. De damwanden zijn onder andere nodig voor het uitgraven van de tweede stationspassage, die ten westen van de huidige stationspassage komt te liggen. Tijdens deze periode zal de A10 Zuid richting Schiphol gesloten zijn, maar de RAI blijft wel toegankelijk.

Omleiding
Het verkeer zal worden omgeleid via de A1, A9 en A10 Noord (zie het bijgevoegde kaartje of de video). Gedurende beide weekenden blijft de A10 Zuid richting Hengelo/Utrecht gewoon toegankelijk. Ondanks verminderd woon-werkverkeer, adviseren we automobilisten om rekening te houden met aanzienlijke vertragingen, die kunnen oplopen tot wel één uur.

Openbaar vervoer
Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per metro maar met een aangepaste dienstregeling. De treinen en bussen rijden wel gewoon. Plan uw reis van te voren met behulp van de NS app of via www.ns.nl.

Stel uw vraag
Reizigers kunnen gebruikmaken van de service Ask&Go Zuidasdok door via Whatsapp (085-0659091) vragen stellen over het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Zuidas.