De snelweg A10 in Amsterdam
Buurtnieuws

8 dagen afsluiting A4 en A10 Zuid in augustus 2023

vrijdag, 28 juli 2023

Van zaterdagavond 5 tot maandagochtend 14 augustus is er grote verkeershinder aan de zuidkant van Amsterdam. 8 dagen lang zijn de A4 en A10 Zuid dicht van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid.

Bouwwerkzaamheden
De A10 Zuid zal 8 dagen lang veranderen in een grote bouwplaats. Ter hoogte van station Amsterdam Zuid wordt tijdelijk de snelweg verwijderd en een deel van het treinspoor, om twee gigantische delen van het dak op zijn plaats te schuiven voor een tweede stationspassage. Voor de bouwwerkzaamheden moeten de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht zijn afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI.

Omleiding autoverkeer
De afsluiting start op zaterdag 5 augustus om 22:00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 14 augustus. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5 (zie het kaartje hieronder). Hoewel voor de afsluiting de relatief verkeersluwe vakantieperiode is gekozen, moeten automobilisten rekening houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Openbaar vervoer
Treinen van en naar stations Amsterdam-Zuid zullen met een beperkte dienstregeling rijden. De metro en bus rijden wel als gebruikelijk. Plan uw reis van te voren met behulp van de NS app of via www.ns.nl

Stel uw vraag
Reizigers kunnen gebruikmaken van de service Ask&Go Zuidasdok door via Whatsapp (085-0659091) vragen stellen over het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Zuidas