Veelgestelde vragen

Je kan bij veel evenementen een kijkje nemen en dit stimuleren we ook. Soms geven we kaartjes uit voor bijvoorbeeld kunstbeurzen of theatervoorstellingen en er zijn vaak kortingen op bepaalde evenementen voor onze medewerkers.

Ja, onze OR is zeer betrokken bij verschillende vraagstukken in de organisatie. De OR bestaat uit collega’s uit diverse afdelingen en worden gekozen door de medewerkers. De ondernemingsraad heeft 4 rechten om invloed uit te kunnen oefenen: adviesrecht, instemmingsrecht, initiatiefrecht en informatierecht.

We hebben een actieve personeelsvereniging die van alles organiseert zoals bowlen, beach volleybal e.d.. Ook organiseren ze grotere activiteiten zoals een wintersport en een stedentrip.

Onze standaard procedure is als volgt:

  1. CV selectie;
  2. Eerste gesprek;
  3. Een assessment maken;
  4. Tweede gesprek;
  5. Aanbod.

Deze stappen kunnen bij bepaalde functies afwijken van de standaard procedure. Bij sommige vacatures vragen we je ook om een casus voor te bereiden zodat jij een beeld krijgt van wat het werk inhoudt en wij een nog beter beeld krijgen van hoe jij te werk gaat. Bij managementfuncties zetten we ook nog een dag assessment in.

Dit verschilt per afdeling, maar je kan er vanuit gaan dat je in de eerste week de RAI rustig leert kennen. Er zullen kennismakingen zijn met je team en een rondleiding door de RAI. Je zal de systemen leren kennen en rustig aan werkzaamheden oppakken. Er zal altijd iemand in het team zijn die er is voor al jouw vragen.

We hebben een reiskostenvergoeding van 0.19 cent per kilometer als je meer dan 10 kilometer (enkele reis) reist. Daarnaast kan je een ov chipkaart krijgen, zodat je met het ov kan komen. We zijn hier flexibel in, dus als jij maandag met de auto wilt, dinsdag met het OV en woensdag met de fiets kan dit allemaal.

Bij een fulltime dienstverband krijg je 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen. Deze ADV dagen zien we het liefst per maand opgenomen worden. Hierdoor heb je ruimte voor meer vrije tijd en daarmee een betere werk-privé balans. De 13 ADV dagen moeten in hetzelfde jaar opgenomen worden als waarin je deze hebt opgebouwd. Van de vakantiedagen moeten er 20 worden opgenomen in hetzelfde jaar. De 5 overige vakantiedagen zijn bovenwettelijk en hebben een verjaringstermijn van 5 jaar.

We investeren graag in de persoonlijke ontwtikkeling van al onze medewerkers. Hiervoor hebben we de R.E.I.S. Academy (Resultaatgericht, Eigen verantwoordelijkheid, Innovatief, Samenwerking) in het leven geroepen wat wordt uitgerold tot hét trainingsplatform van de RAI. We bieden een programma aan in samenwerking met Lepaya. Dit programma richt zich op het ontwikkelen en combineren van soft en hard skills. Dit doen we door middel van het geven van trainingen over bijvoorbeeld feedback geven en persoonlijke talentontwikkeling. Heb je daarnaast nog andere trainingen nodig voor je werk zoals HACCP, sales e.d., dan is dit ook mogelijk in overleg met je leidinggevende.

De RAI is voor zowel onze klant, bezoeker en onze medewerkers zeer goed bereikbaar. We beschikken over een treinstation en een metro-, bus,- en tramhalte op steenworpafstand. Reis je met de auto? Geen enkel probleem, medewerkers parkeren gratis in onze parkeergarages (met uitzondering van een aantal dagen per jaar met grote evenementen waarbij we onze medewerkers vragen niet bij de RAI te parkeren).

Het werk is grotendeels op kantoor, omdat onze business op de RAI is. Als het werk het toelaat en het besproken is in het team kan er ook vanuit huis gewerkt worden. We zijn flexibel in de werktijden dus rijden in de file is niet perse nodig.

Onze medewerkers worden voorzien van een laptop, toetsenbord, muis, een extra beeldscherm en een smartphone. Heb je aanpassingen nodig voor je werkplek? We denken graag met je mee.

Dat mag, maar dat hoeft niet. We hebben een bedrijfsrestaurant waar onze eigen koks heerlijke diverse maaltijden, soep en broodjes klaarmaken voor een laag medewerkers tarief.

De werktijden verschillen. Ben jij operationeel inzetbaar, dan zullen de tijden verschillen tussen ongeveer 06:00 uur en 21:00 uur met wat uitschieters tot later. Werk je op kantoor, dan kan je je werktijden bespreken met je team.

Er zijn diverse doorgroeimogelijkheden binnen de RAI. Dit zijn niet allemaal stappen in een hogere schaal, maar ook zijwaartse stappen als verdieping in je vakgebied. Ook zien we dat een groot deel van onze stagiaires vast in dienst komen werken na hun stage periode.

Ja zeker, de RAI is niet voor niets een evenementenorganisatie! We hebben een actieve personeelsvereniging die van alles organiseert zoals bowlen, beach volleybal e.d.. Daarnaast hebben we collega’s die het leuk vinden om verschillende activiteiten te organiseren, zoals een jaarlijkse skivakantie, stedentrips, voetbalcompetities met andere venues en nog veel meer. Ook hebben we door het jaar heen diverse samenkomsten met alle collega’s zoals een kerst- en zomerborrel.

Als je bij de business unit Operations aan de slag gaat krijg je bedrijfskleding. Deze krijg je in je eerste week. Verder hebben we niet bepaalde voorschriften, maar is onze kledingkeuze voornamelijk business casual. Met klantafspraken verwachten we uiteraard een nette presentatie.

Als je een meewerkstage komt lopen bij de RAI krijg je een vergoeding van € 500,00 bruto per maand o.b.v. 40 uur (5 dagen). Loop je minder dagen stage, krijg je de vergoeding naar rato. Doe jij je afstudeerstage bij de RAI en werk je niet mee? Dan krijg je een vergoeding van € 250,00 bruto per maand. Deze vergoeding is lager, omdat je meer tijd hebt en krijgt voor je bijbaan.

Dit is een vraag die we vaak krijgen. Heb jij nog een bijbaan naast je stage? Dan is het verstandig om te kijken waar je het meest verdient. Bij je bijbaan of met je stage. Waar je het meeste verdient, zet je je loonheffingskorting op ‘ja’. Dit mag je maar bij één werkgever doen. Bij de andere werkgever zet je de loonheffingskorting op ’nee’. Hierdoor krijg je geen korting op de loonheffing en betaal je dus meer belasting. Zet je het dus ook aan bij de RAI, kan de vergoeding van € 500,00 bruto lager uitvallen netto.

Als stagiair krijg je 2 vrije dagen per maand die je kan inzetten. Werk je minder dan 40 uur per week, dan krijg je naar rato minder dagen. Dit stem je af met je stagebegeleider of manager hoe en wanneer je deze vrije dagen inzet.

Dat mag, maar dat hoeft niet. We hebben een bedrijfsrestaurant waar onze eigen koks heerlijke diverse maaltijden, soep en broodjes klaarmaken voor een laag medewerkers tarief. Er zijn ook meerdere supermarkten om de RAI heen.

Als je bij de business unit Operations aan de slag gaat krijg je bedrijfskleding. Deze krijg je in je eerste week. Verder hebben we niet bepaalde voorschriften, maar is onze kledingkeuze voornamelijk business casual. Met klantafspraken verwachten we uiteraard een nette presentatie.