Online Content & Community Marketeer Interclean

Kort Samengevat

Type
Vast

Vakgebied
Domain Professional Cleaning

Afdeling
Commerce

Uren per week
40 uur

Werk- denkniveau
HBO/WO

Salarisindicatie (bruto)
tussen € 3.299,00 en € 4.916,00 p.m.

Jij verzorgt de yearround online content voor Interclean Amsterdam: ’s werelds grootste vakbeurs voor professionele schoonmaak en hygiëne.

Ons aanbod


Wat je gaat doen

De Online Content & Community Marketeer stelt de yearround online content strategie en kalender op, en zorgt voor beheer, uitvoer en optimalisering hiervan. Je bent verantwoordelijk voor de resultaten en terugkoppeling van groeistrategie door middel van content marketing en creatie. Je bent onderdeel van een hecht beursteam van 6 collega’s waarin je nauw samenwerkt met de Brand Marketing Manager.

Interclean is tweejaarlijks en vindt plaats in RAI Amsterdam, de eerstvolgende editie in mei 2022. Interclean Amsterdam trekt meer dan 900 exposanten en ruim 33.000 bezoekers. Bovendien is er een jaarlijkse editie in China (april 2021). Het beursmerk heeft een actieve online/community strategie. Je bent verantwoordelijk voor opstellen en uitvoer de online marketingcampagnes en voor de groeistrategie voor database, social media en webverkeer o.a. d.m.v. yearround content en community building. Nieuwsgierig naar meer over deze mooie beurs? Neem eens een kijkje op de website van Interclean.

De Online Content & Community Marketeer heeft vier aandachtgebieden, namelijk:

 • Contentcreatie
  Je onderzoekt naar doelgroep gedrag op websites en social media en creëert content op basis van keywords analyse. Je ontwikkelt en monitort de content kalender en optimaliseert je eigen content constant (Meta, Semrush en HTML). De content vormt de basis voor de nieuwsbrieven, website, social media en beurscampagnes en deze activiteiten leiden tot het generen van kwalitatieve leads.
 • Community
  Je creëert en onderhoudt een actieve online community waardoor je yeararround online interactie hebt met je doelgroep welke blijft groeien. Je zorgt hierbij voor waardevolle online ontmoetingen welke bijdragen aan het positieve imago van Interclean. Je bent samen met de brand marketing manager verantwoordelijk voor het content en marketing plan.
 • SEO
  Je optimaliseert de SEO strategie in relevante kanalen en zorgt hierbij voor goede vindbaarheid van alle content. Hierbij creëer je content waarbij voldaan wordt aan SEO technische specificaties en monitor en los je technische issues op die invloed hebben op SEO.
 • Analyse
  In jouw functie doe je regelmatig Keyword analyses (met hulp van de Customer Insights Managers) en analyseer je websites, nieuwsbrieven en social kanalen. Ook evalueer je beurscampagnes. Na de analyses en evaluaties vertaal je dit naar acties om de strategie te versterken.


Dit breng je mee

In deze functie vinden wij het belangrijk dat jij creatief bent, oog hebt voor kwaliteit en focus hebt op het te behalen resultaat. Daarnaast heb jij de volgende achtergrond:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt een vlotte pen en houdt van content creatie.
 • Ervaring met SEO, Semrush, commerciële teksten, Google Analytics.
 • Werkervaring in een soortgelijke functie in teamverband (bijv. aan de bureauzijde (reclame of agentschappen).
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing van de Engelse taal is erg belangrijk dus een Engelstalige opdracht kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.


Dit kan je van ons verwachten

 • De salarisschaal (schaal 9) van deze functie ligt tussen de € 3.299,00 en € 4.916,00 per maand.
 • Een fulltime functie van 40 uur per week, met in eerste instantie een jaarcontract. Flexibele werktijden en –plekken, standplaats RAI Amsterdam (in de huidige situatie werken we thuis).
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen met maar liefst 13 ADV dagen en een goede pensioenregeling.
 • Je komt te werken in een gedreven team van circa 6 personen.
 • Vrijheid en verantwoordelijkheid in je rol.
 • Mobiele telefoon en een laptop.