Medewerker Planning en Werkvoorbereiding

Kort Samengevat

Type
Vast

Vakgebied
Venue

Afdeling
Real Estate

Uren per week
40 uur

Werk- denkniveau
MBO

Salarisindicatie (bruto)
tussen € 2.678,00 en € 3.870,00 p.m.

Als eerste aanspreekpunt van de monteurs en leveranciers heb jij het volledige overzicht over al het onderhoud in en rondom het pand van de RAI en plan en coördineer jij dit.

Ons aanbod


Wat je gaat doen

Real Estate is de afdeling die verantwoordelijk is voor het optimaliseren en in stand houden van de gebouwen en voorzieningen van de RAI. Jij bent onderdeel van het team Real Estate Support. Dit team is DE spin in het web en het eerste aanspreekpunt voor de Business Unit Real Estate, zowel intern als extern. Binnen deze afdeling zijn er verschillende aandachtsgebieden, namelijk: projecten, planning, onderhoud, service, storingen en facilitair. Jouw focus zal het onderhoud en projectmatige ondersteuning zijn. Je plant en coördineert onderhoudscontracten en werkzaamheden van Real Restate beheer, zoals onderhoud aan gebouw relateerde installatie zoals liftonderhoud en/ of keuringen e.d. Daarnaast zal je organisatorische ondersteuning bieden zoals het plaatsen van bestellingen, facturatieafhandeling en overall communicatie.

In deze functie is geen dag hetzelfde, door de diversiteit aan werkzaamheden en de dynamiek rondom de evenementen, waar jij rekening mee moet houden bij het coördineren. Deels plan je preventief onderhoud, maar zal je ook regelmatig spoedonderhoud tegenkomen waar je ad hoc op moet reageren. Je weet hierbij goed de prioriteit te bepalen en stemt de planning hierop af. Dit onderhoud plan en coördineer je uiteraard conform opgestelde kwaliteitsstandaarden. Je hebt overzicht over wat dit onderhoud betekent voor de stakeholders (in- en extern) en communiceert dit proactief.

Accurate administratieve afhandeling van jouw werkzaamheden is van groot belang in deze functie. Je handelt dagelijkse binnenkomende informatiestromen af en je stelt correspondentie op voor het informeren van stakeholders. Daarnaast maak en wijzig je opdrachtbonnen (PO’s) en stuur je deze uit. Jouw afdeling is het eerste gezicht voor alle leveranciers. Je ontvangt leveranciers bij de balie en verzorgt inschrijving en uitgifte van sleutels. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor vragen en terugkoppeling aangaande werkzaamheden.

Dit breng je mee

Voor deze functie is het belangrijk dat je accuraat te werk kan gaan, overzicht kan houden en service- en klantgericht bent. Ook zie jij snel oplossingen voor problemen en kijk je naar wat wel mogelijk is. Uiteraard ben je sterk in het plannen en organiseren en kan jij snel schakelen. Daarnaast zien we het volgende graag terug in jouw profiel:

  • Mbo+ werk- en denkniveau, met een technische achtergrond;
  • Meer dan 5 jaar ervaring met plannen en coördineren en onderhoud;
  • Affiniteit met techniek en onderhoudsmanagement.

Dit kan je van ons verwachten

  • De salarisschaal (schaal 7) van deze functie ligt tussen de € 2.678,00 en € 3.870,00 per maand, afhankelijk van werkervaring.
  • Een fulltime functie van 40 uur per week, met in eerste instantie een jaarcontract. Flexibele werktijden en –plekken, standplaats RAI Amsterdam. In deze functie zal je veel op kantoor zijn, met gepaste afstand uiteraard.
  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen met maar liefst 13 ADV dagen en een goede pensioenregeling.
  • Vrijheid en verantwoordelijkheid in je rol.
  • Mobiele telefoon en een laptop.