Database Marketeer

Kort Samengevat

Type
Vast

Afdeling
IT & Digital

Uren per week
32 - 40 uur

Werk- denkniveau
HBO/WO

Salarisindicatie (bruto)
tussen € 3.856,00 en € 5.835,00 p.m.

Jij ontsluit data, voert analyses uit en geeft advies bij het realiseren van marketing doelstellingen en het overtuigen van interne stakeholders van de toegevoegde waarde van data-driven marketing.

Ons aanbod


Wat je gaat doen

Je zal werkzaam zijn op de afdeling IT & Digital. Deze afdeling bestaat uit specialisten die zich bezighouden met data science, research en digital marketing.

De Database Marketeer is (mede) verantwoordelijk voor het leveren van selecties en optimaliseren van data gedreven campagnes. Je zet campagneflows op, analyseert de resultaten en optimaliseert de inzet en het proces. Je werkt nauw samen met collega’s zowel binnen als buiten je afdeling.

Als Database Marketeer ben je goed in staat resultaten te vertalen naar heldere inzichten, je geeft professioneel advies en vertaalt klantinzichten naar commerciële marketingactiviteiten. Je brengt de bestaande klantendatabase in kaart, maakt klantsegmentaties, analyseert campagneresultaten en geeft deze weer in praktische rapportages en dashboards.

Je denkt proactief mee met de marketingteams over mogelijke verbeteringen en beantwoordt ad-hoc vraagstukken. Je bent nauw betrokken bij de integratie van nieuwe platformen en tools die zorgen voor een verder verrijkt klantbeeld voor verdere personalisatie en het automatiseren van campagnes en uitingen.


Dit breng je mee

Voor deze functie is het belangrijk dat je analytisch bent en kunt meedenken op strategisch niveau. Je bent creatief, hebt een hands-on mentaliteit en bent resultaatgericht. Bovendien met je communicatief vaardig en weet je heldere adviezen te geven aan je stakeholders.

Bovendien herken jij je in de volgende punten:

  • Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau, met actuele kennis door werkervaring en training/opleiding richting marketing;
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een data-driven marketing omgeving;
  • Je hebt ervaring met e-mailmarketing;
  • Je hebt ervaring met het vertalen van data naar concrete inzichten;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met marketing automation, SQL, Python of R en PowerBI.


Dit kan je van ons verwachten

  • Je komt te werken in een enthousiast en gedreven team;
  • Je werkt met grote hoeveelheden data, de laatste technologie en een onuitputtelijke lijst aan mogelijkheden om hiermee onze klantervaring verder te verbeteren;
  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen met maar liefst 13 ADV dagen en een goede pensioenregeling;
  • Het salaris van deze functie ligt tussen de € 3.856,00 en € 5.835,00.
  • Daarnaast krijg je een mobiele telefoon en een laptop.