Content & Online Community Marketeer METSTRADE

Kort Samengevat

Type
Vast

Afdeling
Domain METSTRADE - Commerce

Uren per week
32 - 40 uur

Werk- denkniveau
HBO/WO

Salarisindicatie (bruto)
tussen € 3.381,00 en € 5.039,00 p.m.

Wil jij werken voor een sterk merk in een internationale omgeving? En wil jij als data-gedreven marketeer impact maken in een online én fysieke omgeving? We maken graag kennis met je!

Ons aanbod


Wat je gaat doen

Als Content & Online Community Marketeer stel je de yearround METSTRADE online content strategie en -kalender op. Je bent onderdeel van een hecht beursteam waarin je intensief samenwerkt met de Brand Marketing Manager. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en de uitvoer van de online marketingcampagnes en voor de groeistrategie voor database, social media en webverkeer yearround door content en community building. En het mooie van dit alles? Je ziet het resultaat van al je harde werk jaarlijks terug tijdens het event in november!

Als Content Marketeer & Online Community Marketeer METSTRADE heb je vijf aandachtgebieden:

 • Contentcreatie
  Dit heeft de focus in jouw werkzaamheden. Je stelt mailings op voor zowel exposanten als bezoekers, schrijft social posts, creëert visuals en beheert de website. Je ontwikkelt en monitort de content kalender en optimaliseert je eigen content constant. Je bedenkt nieuwe items op basis van de behoefte in de markt en werkt deze uit. De content vormt de basis voor de nieuwsbrieven, website, social media en beurscampagnes en deze activiteiten leiden tot het generen van kwalitatieve leads. De content is overigens in het Engels, omdat de doelgroep internationaal is.
 • Community
  Je creëert en onderhoudt een actieve online community waardoor je yearround online interactie hebt met je doelgroep welke blijft groeien. Je zorgt hierbij voor waardevolle online ontmoetingen welke bijdragen aan het positieve imago van het METSTRADE platform. Je zorgt ervoor dat het merk zijn relevantie blijft behouden, ook als de beurs er niet is. Je bent samen met de brand marketing manager verantwoordelijk voor het content en marketing plan.
 • Analyse
  In jouw functie analyseer je regelmatig de website, social kanalen, mailings en beurscampagnes (met hulp van de Customer Insights Managers) en doe je onderzoek naar de doelgroep. Deze analyses en evaluaties vertaal je naar acties om jouw content en de strategie te versterken.
 • Strategie
  Je weet professionals in de internationale jachtbouw het hele jaar door te boeien en binden met degelijke content. Je weet waardevolle ontmoetingen te creëren, online en fysiek. Je realiseert de yearround online content strategie en bouwt aan een netwerk van ambassadeurs, innovators, opiniemakers die jou (mede) voorzien van content.
 • SEO
  Je optimaliseert de SEO strategie en zorgt voor goede vindbaarheid van alle web content. Hierbij maak je gebruik van tools als Semrush voor website analyse en keyword research. Je signaleert eventuele technische problemen en je pakt deze - waar kan - zelf op.

Over METSTRADE
METSTRADE is ’s werelds grootste vakbeurs (alleen toegankelijk voor professionals) voor pleziervaart equipment. Jachtbouwers uit de hele wereld komen jaarlijks in de RAI bijeen om materialen, onderdelen en systemen voor pleziervaartuigen (van Optimist tot Superyacht) in te kopen. Met meer dan 1.400 standhouders uit 53 landen die de laatste trends (van dekbeslag tot radarsystemen, van jachthaveninfrastructuur tot scheepselektronica en elektrisch varen) aanbieden is het grootste platform voor pleziervaart equipment ter wereld.


Dit breng je mee

In deze functie vinden wij het belangrijk dat jij creatief bent, oog hebt voor kwaliteit en focus hebt op het te behalen resultaat. Daarnaast heb jij de volgende achtergrond:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Je bent tech-savvy, hebt een vlotte pen, houdt van content creatie.
 • Je bent gedreven en wil impact maken met mooie content.
 • Ervaring met SEO, Semrush, Google Analytics, Photoshop (of andere editing software).
 • Werkervaring in een soortgelijke functie in teamverband.
 • Beheerst de Nederlandse én Engelse taal in woord en geschrift.
 • Een passie voor watersport is een absolute pré.


Dit kan je van ons verwachten

 • De salarisschaal van deze functie ligt tussen de € 3.381,00 en € 5.039,00 per maand.
 • Een functie van 32-40 uur per week, met in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op vaste aanstelling.
 • Flexibele werktijden en –plekken, standplaats RAI Amsterdam.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen met maar liefst 13 ADV dagen o.b.v. 40 uur per week en een goede pensioenregeling.
 • Vrijheid en verantwoordelijkheid in je rol.
 • Mobiele telefoon en een laptop.