Werken bij de RAI

Welkom bij RAI Amsterdam

Bij ons ben je onderdeel van een enthousiaste en gedreven organisatie. We hebben een grote diversiteit aan medewerkers, van jong tot oud, met verschillende achtergronden en ervaring. Als een hecht team zetten we ons elke dag in voor de vele evenementen die hier plaatsvinden.

We heten je van harte welkom.

Werken in de energieke wereld van evenementen?

Beleef de dynamiek

Bij ons draait alles om het samenbrengen van mensen, zowel fysiek als virtueel. In 1893 begonnen we als een beurs voor tweewielers. Tegenwoordig zijn we een moderne locatie waar jaarlijks meer dan 500 beurzen, congressen, concerten en theaterproducties plaatsvinden. Een deel daarvan organiseren we zelf. In totaal krijgen we per jaar zo’n 1,5 miljoen bezoekers over de vloer.

Geen dag is hier hetzelfde. Als je eenmaal de energie en dynamiek van een evenement hebt meegemaakt, wil je niet anders meer.

Werken bij een echt mensenbedrijf

Doordat we hard werken aan succesvolle evenementen, beleven we samen veel hoogtepunten en komen we ook voor uitdagingen te staan. We zorgen ervoor dat iedereen die we ontvangen vertrekt met een goed gevoel. Zo inspireren en verbinden we onze gasten bijvoorbeeld met onze (eigen) beursmerken. We zorgen voor een leuke dag of dragen bij aan een zakelijk succes, bij ons vinden gasten en klanten wat ze zoeken en daar helpen we ze bij. Dat doen we in de mooiste stad van de wereld, Amsterdam.

Als mensenbedrijf hebben we oog voor onze omgeving. Hoe kunnen we onze business zo ‘groen’ mogelijk maken is een vraag die we onszelf elke dag stellen.

Van elk evenement maken we samen een succes!

Arbeidsvoorwaarden waar je blij van wordt

Je uitstekende arbeidsvoorwaarden beginnen bij een passend salaris en 8% vakantiegeld. Goede prestaties belonen we graag. Je jaarlijkse loonsverhoging is gebaseerd op je beoordeling. Vaste werknemers hebben een winstdelingsregeling en in sommige commerciële functies kun je een bonus verdienen. De beloningsstructuur is transparant, dus je weet altijd waar je aan toe bent.

We vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom krijgt iedere medewerker 25 vakantiedagen én 13 ADV (arbeidstijdverkorting) dagen, gebaseerd op een fulltime werkweek). Daarnaast heb je een goede pensioenregeling en kun je korting krijgen op verzekeringen.

Je woon-werkverkeer per openbaar vervoer is volledig vergoed. of je kunt meedoen aan de fietsregeling. Kom je met de auto, dan kun je deze kwijt in één van onze eigen parkeergarages en ontvang je een kilometervergoeding van 0,19 cent per kilometer. Of je komt natuurlijk lekker op de fiets!

Krijg leuke extra's

We hebben een actieve personeelsvereniging. Naast de RAI borrels organiseren collega’s ook andere leuke activiteiten.

Voor cultuurliefhebbers kan je korting krijgen op de Museumjaarkaart. Ook zijn er vaak kaarten beschikbaar voor onze eigen publieksbeurzen.

Vitaliteit vinden we belangrijk en daarom wordt er elke week een bootcamp gegeven bij de RAI voor collega's en is er een fietsplan zodat het (nog) aantrekkelijker wordt om met de fiets naar werk te komen.

Opleidingen

We bieden een breed scala aan opleidingen en trainingen waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen:

  • Afdelingsspecifieke opleidingen zoals BHV en HACCP;
  • Persoonlijke studieovereenkomsten;
  • In-company workshops en trainingen door collega’s;
  • Workshops door externe bureaus en experts.

De diversiteit in opleidingen is enorm en varieert van een baristatraining tot Engelse taalvaardigheid en van coachend leiderschap tot een Exceltraining.

Blijf je ontwikkelen

Aan het begin van het jaar heb je een startgesprek om je doelen van dit jaar met je leidinggevende te bespreken. Halverwege het jaar bespreek je je functioneren en aan het eind van het jaar voer je een beoordelingsgesprek met je leidinggevende. Het gaat er niet alleen om hoe je het nu doet, maar ook wat je nodig hebt om je verder te ontwikkelen.

Samen met je leidinggevende zet je de koers uit voor je eigen loopbaan. We hebben genoeg functies en niveaus, dus je kunt altijd door ontwikkelen bij ons.

Flex medewerker: het visitekaartje van RAI Amsterdam

Goed ingewerkt aan de slag

We helpen je graag goed op weg. Voor je aan de slag gaat, krijg je een introductie, daarna leer je in de praktijk via training on the job. Bij alle evenementen krijg je een instructie op locatie zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Daarnaast zijn er afdelingsspecifieke trainingen.

Bij grote evenementen organiseren we voor flexkrachten een training 'I'm a host XXL'. Je krijgt dan een instructie en een basis gastvrijheidstraining.

Werken als flex medewerker

Je kunt op verschillende manieren als tijdelijke collega bij ons werken: via een uitzendbureau of een andere bemiddelaar of via interimbasis.

Voor de meeste tijdelijke functies ben je in dienst bij het uitzendbureau. Je gaat dan voor een bepaald aantal uren bij ons aan het werk. We willen graag in je investeren, en vaker uitvragen zodat je bij ons kind aan huis wordt. Er zijn ook kansen om door te groeien naar vaste functies binnen de RAI vanuit deze basis.

Voor tijdelijke kantoorfuncties of leidinggevende functies werken we vaak met een uitzend- of detacheringsconstructie.

Goede arbeidsvoorwaarden

Wat je verdient, hangt uiteraard af van de functie. We hebben altijd leuke extra's, bijvoorbeeld kaarten voor evenementen die bij ons plaatsvinden. Rond Sinterklaas en Kerst organiseren we altijd iets speciaals, zoals een borrel of een leuke attentie.

Ontwikkel je verder

Ook flex collega’s hebben bij ons goede doorgroeimogelijkheden. Als uitzendkracht coachen we je en kijken we samen met het uitzendbureau naar je persoonlijke groei en mogelijke kansen. Als je een goede of zeer goede beoordeling hebt, nemen we je op in onze flexpool en zetten we je graag vaker in.

Er is een speciaal opleidingsaanbod voor tijdelijke krachten. We bieden actief trainingen aan die relevant zijn voor je functie. Voorbeelden daarvan zijn: Bedrijfshulpverlening (BHV), Hospitality, Wijntraining, Baristatraining en Coachend leiderschap.

Stage bij de RAI: een warm bad voor (af)studerend Nederland

De beste plek voor stage of afstuderen

Stage lopen bij de grootste evenementen locatie van Nederland? RAI biedt leuke en leerzame stageplekken. Binnen jou stage krijg je veel verantwoordelijkheid en ervaren begeleiding vanuit het team. Daarnaast is er ruimte voor eigen ideeën en creativiteit en werk je onder goede arbeidsvoorwaarden. Een fantastische manier om je carrière te beginnen!

Stage lopen bij de RAI

Jaarlijks verwelkomen wij tientallen studenten op mbo, hbo en universitair niveau. Naast dat je bij ons leert werken en echt onderdeel laten zijn van een team, geven we je een kijkje in de dynamische omgeving van de evementenbranche. Daarnaast is er de mogelijkheid om één of meerdere dagen mee te lopen op een andere afdeling, zo ontdek je welke mogelijkheden er nog meer zijn voor doorgroeimogelijkheden voor na je stage.

Afstuderen

Voor afstudeerders op mbo, hbo of universitair niveau hebben we af en toe ook leuke onderzoeksprojecten of andere opdrachten. Je voert deze zelfstandig uit, onder vakkundige begeleiding van een collega. Deze mogelijkheden zijn er vaak als je eerst een meewerkstage bij ons hebt gelopen.

Neem contact op met het stagebureau om de mogelijkheden te bespreken.

Arbeidsvoorwaarden

Als stagiair nemen we je serieus, ook in onze arbeidsvoorwaarden. De stagevergoeding is € 500,00 per maand bij een fulltime werkweek van 40 uur. Je hebt recht op twee vakantiedagen per maand en krijgt een laptop en smartphone in bruikleen als je dit nodig hebt voor je stage. Ook ben je natuurlijk van harte welkom bij borrels en evenementen.

Begin je carrière bij ons

Ben je na je stage klaar met je opleiding en heb je nog geen genoeg gekregen van de RAI? Gemiddeld blijft één op de zes stagiaires bij ons werken, soms voor een tijdelijk project, maar ook zeker vaste functies. We gaan graag het gesprek met je aan over de mogelijkheden na je stage.

Heb jij de RAI spirit?

Gastvrijheid zit in ons bloed. We stellen de belangen van onze klanten voorop en denken mee over steeds betere concepten en oplossingen. We zien kansen in de markt en benutten ze. Het kan altijd beter en daar zetten we ons elke dag voor in.

We zijn gek op de dynamiek van evenementen en stiekem een beetje verslaafd aan de spanning en adrenaline van een geslaagd evenement.