Werken bij de RAI

Welkom bij RAI Amsterdam

Bij ons ben je onderdeel van een enthousiaste en gedreven organisatie. We hebben een grote diversiteit aan medewerkers, van jong tot oud, met verschillende achtergronden en ervaring. Als een hecht team zetten we ons elke dag in voor de vele evenementen die hier plaatsvinden.

We heten je van harte welkom.

Werken in de energieke wereld van evenementen?

Beleef de dynamiek

Bij ons draait alles om het samenbrengen van mensen, zowel fysiek als virtueel. In 1893 begonnen we als een beurs voor tweewielers. Tegenwoordig zijn we een moderne locatie waar jaarlijks meer dan 500 beurzen, congressen, concerten en theaterproducties plaatsvinden. Een deel daarvan organiseren we zelf. In totaal krijgen we per jaar zo’n 1,5 miljoen bezoekers over de vloer.

Geen dag is hier hetzelfde. Als je eenmaal de energie en dynamiek van een evenement hebt meegemaakt, wil je niet anders meer.

Werken bij een echt mensenbedrijf

Doordat we hard werken aan succesvolle evenementen, beleven we samen veel hoogtepunten en komen we ook voor uitdagingen te staan. We zorgen ervoor dat iedereen die we ontvangen vertrekt met een goed gevoel. Zo inspireren en verbinden we onze gasten bijvoorbeeld met onze (eigen) beursmerken. We zorgen voor een leuke dag of dragen bij aan een zakelijk succes, bij ons vinden gasten en klanten wat ze zoeken en daar helpen we ze bij. Dat doen we in de mooiste stad van de wereld, Amsterdam.

Als mensenbedrijf hebben we oog voor onze omgeving. Hoe kunnen we onze business zo ‘groen’ mogelijk maken is een vraag die we onszelf elke dag stellen.

In vaste dienst: van elk evenement maken we een succes!

Arbeidsvoorwaarden waar je blij van wordt

Je uitstekende arbeidsvoorwaarden beginnen bij een passend salaris en 8% vakantiegeld. Goede prestaties belonen we graag. Je jaarlijkse loonsverhoging is gebaseerd op je beoordeling. Vaste werknemers hebben een winstdelingsregeling en in sommige functies kun je een bonus verdienen. De beloningsstructuur is transparant, dus je weet altijd waar je aan toe bent.

We vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Daarom krijgt iedere medewerker 25 vakantiedagen én 13 ADV (arbeidstijdverkorting) dagen, gebaseerd op een fulltime werkweek). Daarnaast heb je een goede pensioenregeling en kun je korting krijgen op verzekeringen.

Je woon-werkverkeer per openbaar vervoer is volledig vergoed, of je kunt meedoen aan de fietsregeling. Kom je met de auto, dan kun je deze kwijt in één van onze eigen parkeergarages en ontvang je een kilometervergoeding.

Krijg leuke extra's

We hebben een actieve personeelsvereniging. Naast de RAI borrels organiseren collega's verschillende activiteiten zoals de RAI Golfdag, een beachvolleybaltoernooi of een skiweekend.

Voor cultuurliefhebbers is er de CultuurWerkt!-pas, die korting geeft op concerten, tentoonstellingen en theatervoorstellingen in het hele land. Je kunt ook korting krijgen op de Museumjaarkaart.

Vitaliteit vinden we belangrijk, daarom geven we korting op een sportschoolabonnement in de buurt van de RAI en op verschillende sportactiviteiten zoals bootcamplessen. Fanatieke sporter? Dan kun je misschien meespelen in het bedrijfshockeyteam of het voetbalteam.

Vaak zijn er kaarten beschikbaar voor onze eigen publieksbeurzen. Bij Strandzuid en The Roast Room krijg je als medewerker 10% korting.

Kortom: Veel leuke extra’s

Opleidingen

We bieden een breed scala aan opleidingen en trainingen waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen:

  • Afdelingsspecifieke opleidingen
  • Persoonlijke studieovereenkomsten
  • In-company workshops en trainingen door collega’s
  • Workshops door externe bureaus en experts

De diversiteit in opleidingen is enorm en varieert van een baristatraining tot Engelse taalvaardigheid en van coachend leiderschap tot een fotocursus.

Groei door

Halverwege en aan het eind van het jaar voer je een beoordelingsgesprek met je leidinggevende. Het gaat er niet alleen om hoe je het nu doet, maar ook wat je nodig hebt om je verder te ontwikkelen.

Samen met je leidinggevende zet je de koers uit voor je eigen loopbaan. We hebben vele functies en niveaus, dus je kunt altijd doorgroeien bij ons.

Flex medewerker: het visitekaartje van RAI Amsterdam

Goed ingewerkt aan de slag

We helpen je graag goed op weg. Voor je aan de slag gaat, krijg je een introductie, daarna leer je in de praktijk via training on the job. Bij alle evenementen krijg je een instructie op locatie zodat je goed voorbereid aan de slag kunt. Daarnaast zijn er afdelingsspecifieke trainingen.

Bij grote evenementen organiseren we voor flexkrachten een training 'I'm a host XXL'. Je krijgt dan een instructie en een basis gastvrijheidstraining.

Werken als flexkracht

Je kunt op verschillende manieren als tijdelijke kracht bij ons werken: via een uitzendbureau of een andere bemiddelaar of via een 'payroll' bedrijf.

Voor de meeste tijdelijke functies ben je in dienst bij het uitzendbureau. Je gaat dan voor een bepaald aantal uren bij ons aan het werk.

Voor tijdelijke kantoorfuncties of leidinggevende functies werken we vaak met een 'payroll' constructie. Je solliciteert dan rechtstreeks bij ons en krijgt een tijdelijk contract voor een vast aantal uren. Je contract en betaling lopen via het payroll bedrijf.

Goede arbeidsvoorwaarden

Wat je verdient, hangt uiteraard af van de functie. We hebben altijd leuke extra's, bijvoorbeeld kaarten voor evenementen zoals de Huishoudbeurs, de HISWA of theatervoorstelling die bij ons plaatsvinden. Rond Sinterklaas en Kerst organiseren we altijd iets speciaals, zoals een borrel of een leuke attentie.

Ontwikkel je verder

Ook tijdelijke krachten hebben bij ons goede groeimogelijkheden. Als uitzendkracht coachen we je en kijken we samen met het uitzendbureau naar je persoonlijke groei en mogelijke kansen. Als je een goede of zeer goede beoordeling hebt, nemen we je op in onze ‘flexpool’ en zetten we je graag vaker in.

Ben je op basis van ‘payroll’ in dienst, dan krijg je een zelfde beoordeling als de vaste krachten. Je hebt jaarlijks een formeel beoordelingsgesprek met je leidinggevende en een tussentijdse evaluatie halverwege het jaar. Dan maak je afspraken over eventuele opleidingen en kun je op basis van je beoordeling een bonus of salarisverhoging krijgen.

Er is een speciaal opleidingsaanbod voor tijdelijke krachten. We bieden actief trainingen aan die relevant zijn voor je functie. Voorbeelden daarvan zijn: Bedrijfshulpverlening (BHV), Hospitality, Wijntraining, Baristatraining en Coachend leiderschap.

We stellen je mening op prijs. Zo'n tweemaal per jaar nodigen we flexkrachten uit om samen met vaste medewerkers te praten over mogelijke verbeteringen in de werkzaamheden en processen.

Stage of afstuderen: een warm bad voor (af)studerend Nederland

De beste plek voor stage of afstuderen

Kennismaken met de evenementenbranche? We hebben leuke stageplekken en interessante afstudeeropdrachten voor je. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en goede arbeidsvoorwaarden. Bovendien is het een fantastische manier om je carrière te beginnen.

Stage lopen bij de RAI

Elk jaar verwelkomen wij tientallen studenten op MBO, HBO en universitair niveau. Je kunt rekenen op een inhoudelijke stage waarbij je zelfstandig werkt, onder begeleiding van een stagebegeleider. Ook krijg je de mogelijkheid om een of meerdere dagen mee te lopen op een andere afdeling. Zo ontdek je welke mogelijkheden er nog meer zijn. Tijdens je stage bieden we ook interne trainingen aan, zoals timemanagement of een workshop presenteren.

Afstuderen

Voor afstudeerders op MBO, HBO of universitair niveau hebben we geregeld leuke onderzoeksprojecten of andere opdrachten. Je voert deze zelfstandig uit, onder vakkundige begeleiding van een collega. Je hebt contact met verschillende afdelingen en kunt vaak interne trainingen volgen, afhankelijk van de opdracht.

Neem contact op met het stagebureau om de mogelijkheden te bespreken.

Arbeidsvoorwaarden

Als stagiair of afstudeerder nemen we je serieus, ook in de arbeidsvoorwaarden. De vergoeding voor stagiairs en afstudeerders aan het HBO/WO is € 350,00 per maand bij een fulltime werkweek van 40 uur. Voor MBO studenten is de stagevergoeding € 250,00 per maand op basis van een fulltime werkweek van 40 uur. Je hebt recht op twee vakantiedagen per maand.

Begin je carrière bij ons

Ben je na je stage of afstudeeropdracht klaar met je opleiding? Vaak start je dan je eerste baan bij RAI Amsterdam. Gemiddeld blijft één op de zes stagiaires bij ons werken, soms voor een tijdelijk project, maar ook in vaste functies.

Heb jij de RAI spirit?

Gastvrijheid zit in ons bloed. We stellen de belangen van onze klanten voorop en denken mee over steeds betere concepten en oplossingen. We zien kansen in de markt en benutten ze. Het kan altijd beter en daar zetten we ons elke dag voor in.

We zijn gek op de dynamiek van evenementen en stiekem een beetje verslaafd aan de spanning en adrenaline van een geslaagd evenement.