RAI Theater

Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten, theatervoorstellingen, voetbalwedstrijden en andere evenementen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst.
Als bezoeker betaal je via deze websites – vaak onbewust – veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Soms anderhalf tot drie keer meer dan de artiest of organisator van een evenement vraagt. Ook blijkt dat niet alle kaarten gegarandeerd toegang geven tot het evenement.

Dit doorverkopen gebeurt zonder toestemming van de artiest of organisator, en doordat dit op grote schaal gebeurt, wordt onnodig schaarste gecreëerd. Zo blijven er weinig kaarten over die te koop zijn voor het oorspronkelijke bedrag. Doorverkoop gebeurt niet alleen bij uitverkochte evenementen. Ook voor evenementen die nog in de verkoop moeten gaan of waarvoor nog voldoende kaarten bij de officiële voorverkoopadressen beschikbaar zijn, worden kaarten tegen een veel hogere prijs aangeboden.
Daarom is de campagne Weet waar je koopt gestart. Vele artiesten, podia, organisatoren hebben de krachten gebundeld om de doorverkoop tegen te gaan.

Wij adviseren om je tickets te kopen via:

  • website van de artiest
  • website van de locatie
  • website van de organisator

Via deze kanalen weet je zeker dat je wordt doorverwezen naar het officiële voorverkoopadres. Daarnaast zijn er ook officiële voorverkoopadressen waar je altijd met een gerust hart je kaartje kunt kopen omdat ze alleen maar kaarten voor de oorspronkelijke prijs verkopen, met toestemming van de organisator en artiest.

Zie voor een lijst van officiële verkopers en tips hoe jij kan helpen de doorverkoop te bestrijden: www.weetwaarjekoopt.nl.