• Gepubliceerd: 20 juni, 2016

RAI Amsterdam wint internationale AEO Sustainability Award

RAI Amsterdam heeft op 17 juni, tijdens de 22e AEO (Association of Exhibition Organisers) Excellence Awards, de Sustainability Award gewonnen. De Excellence Awards worden jaarlijks uitgereikt aan organisaties die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de beursindustrie.

RAI Amsterdam was genomineerd in de categorie ‘Best Sustainability Award’ en ging daarbij de competitie aan met zeven andere genomineerden, waaronder Abu Dhabi National Exhibitions Centre en Olympia London. “De grote investeringen van de RAI hebben goede resultaten opgeleverd”, beargumenteerde de jury. “Zero waste is zeer indrukwekkend en er zijn grote inspanningen geleverd om een samenwerkingsverband met lokale leveranciers te realiseren. Voor alle awards is volop gestemd en de concurrentie was pittig: de RAI mag trots zijn op deze overwinning.”

Duurzaamheid bij RAI Amsterdam

RAI Amsterdam werkt sinds 2007 actief aan het verduurzamen van haar locatie en haar evenementen. Hiermee wil zij, zowel nu als in de toekomst, een duurzame omgeving creëren voor ontmoetingen tussen mensen en markten. Onderdeel hiervan zijn grote investeringen in innovatieve oplossingen om afval efficiënter te managen en te streven naar zero waste. Door constant te zoeken naar nieuwe oplossingen is het de RAI gelukt om een recyclepercentage van 100% te behalen, wat betekent dat er geen afval op de stortplaats terecht komt.

Overzicht behaalde duurzaamheidscertificaten
Sinds 2011 is RAI Amsterdam gecertificeerd voor ISO-9001 (kwaliteit) en ISO-14001 (milieu). Daarnaast is de RAI in het bezit van de MVO-certificaten Green Key Gold en EarthCheck Gold, BREEAM-Excellent, AIPC Gold, het hoogst haalbare 5-hamer certificaat van het Erkend Congresbedrijf en het Top Employer’s certificaat. RAI Amsterdam is ook aangesloten bij de UN Global Compact en ontving kort geleden de certificaten ISO-20121 en OHSAS-18001.

Van links naar rechts: gastheer van de awards Sir Lenny Henry, Mathys Taekema en Jolanda Visser van RAI Amsterdam Convention Centre, en Luke Galliana van Activate Communications.