Innovaties voor verduurzaming centraal op Green Buildings 2016

Innovaties voor verduurzaming centraal op Green Buildings 2016

  • 09 februari, 2016
  • Duurzaam Evenementen Innovatie MVO Ontwikkeling en groei stimuleren
ABN AMRO hoofdsponsor Green Buildings Innovation Challenge 2016

Op 23 maart 2016 staat het Green Building congres in RAI Amsterdam volledig in het teken van innovaties die bijdragen aan het verduurzamen van gebouwen. Naast een programma met vooraanstaande en inspirerende sprekers krijgen innovatieve partijen de unieke mogelijkheid om hun state-of-the-art concept, product en/of idee te pitchen aan circa 350 beslissers van 25 miljoen m² gebouwen. De beste innovatie wordt beloond met de ABN AMRO Innovation Challenge Award 2016 t.w.v. € 10.000,-! 
 

Nederland koploper duurzame gebouwen

In december 2015 is er een ambitieus klimaatakkoord gesloten in Parijs. Dit vergroot het potentieel van innovaties en start-ups uit ondernemersland Nederland enorm. Tijdens het congres wordt een Innovation Challenge georganiseerd, waarbij een podium wordt gecreëerd voor de nieuwste, beste en meest inspirerende ideeën en innovaties op het gebied van verduurzaming van de bestaande bouw in Nederland. Hier worden de nieuwste toekomstbeelden van duurzame, circulaire gebouwen en technologische vernieuwingen gepresenteerd. “Het doel is om Nederland in 15 jaar koploper te maken op het gebied van circulaire gebouwen”, vertelt Bram Adema, dagvoorzitter van het congres en o.a. CFP-directeur, lid van de ambitieraad 2020 van MVO Nederland en bestuurslid van de Dutch Green Building Council. “Door innovaties samen te delen kunnen producten en diensten worden gecreëerd die aansluiten op de wensen van de markt. Door ideeën te delen word je zelf deel van de oplossing”. 
 

Hoofdprijs voor de beste innovatie: € 10.000,-

Naast meer dan 40 innovaties en startups zijn er topsprekers zoals Prinses Laurentien, oud-minister van VROM Pieter Winsemius, Nederlands Toparchitect Pi de Bruijn van Architekten Cie (bekend van onder andere de ArenA Boulevard in Amsterdam, hoofdkantoor van Essent in Den Bosch en Holland Casino in Scheveningen) en avonturier Wilco van Rooijen van zero waste expeditie naar Antarctica. Innovatieve partijen krijgen de unieke mogelijkheid om hun state-of-the-art concepten, producten en/of ideeën te presenteren. Alle concepten dragen bij aan het duurzaam ontwerpen, gebruiken en realiseren van gebouwen. Op inspirerende wijze worden de bezoekers in één middag volledig voorzien van de nieuwste marktontwikkelingen en zij zullen deze middag bepalen welke innovatie de ABN AMRO Innovation Challenge Award 2016 zal ontvangen. De hoofdprijs van € 10.000,- wordt ter beschikking gesteld door ABN AMRO.
 

Over Green Buildings

Green Buildings 2016 vindt plaats op woensdag 23 maart 2016 in RAI Amsterdam, tijdens de vakbeurs Building Holland. Het congres wordt georganiseerd door CFP en RAI Amsterdam in partnership met de Dutch Green Building Council, MVO Nederland, NeVaP, Facility Management Nederland en Building Holland. U kunt zich aanmelden via: http://www.cfp.nl/green-buildings-2016-innovation-challenge/.