• Gepubliceerd: 14 juni, 2016

Evenementen verduurzamen bij RAI Amsterdam

RAI Amsterdam behaalt ISO-20121 en OHSAS-18001 tijdens GreenTech Amsterdam

De start van GreenTech Amsterdam 2016, dé internationale tuinbouw vakbeurs, kreeg een extra ‘green’ tintje. RAI Amsterdam ontving op de eerste beursdag het ISO-20121 en het OHSAS-18001 certificaat van Lloyd’s Register Nederland. Twee certificaten die de duurzaamheidsambitie van RAI Amsterdam onderstrepen.

RAI Amsterdam werkt sinds 2007 actief aan het verduurzamen van haar locatie en haar evenementen. Eind 2015 is de RAI gestart met het toetsen van haar internationale evenementen aan de ISO-20121 duurzaamheidsnorm. Deze internationale norm is ontwikkeld om evenementen te verduurzamen en houdt rekening met de effecten die evenementen kunnen veroorzaken op de omgeving.

Stimuleren duurzame evenementen
“Met de GreenTech als aftrap garandeert RAI Amsterdam met het behalen van het ISO-20121 certificaat dat haar eigen internationale titels zich actief verduurzamen en volgens deze duurzaamheidsnorm georganiseerd worden”; licht Ids Boersma, Directeur RAI Exhibitions trots toe. RAI Amsterdam onderzoekt momenteel in samenwerking met LIoyd’s Register onder welke condities beurzen van externe organisatoren, die in het RAI Convention Centre georganiseerd worden, in aanmerking kunnen komen voor het ISO-20121 certificaat. Op deze manier wil RAI Amsterdam andere evenementorganisatoren helpen en stimuleren hun evenementen te verduurzamen.

OHSAS-18001
Naast het ISO-20121 certificaat ontving RAI Amsterdam ook het OHSAS-18001 certificaat, dat eerder dit jaar reeds behaald was. Deze norm richt zich op het bewaken van goede arbeidsomstandigheden en veiligheid. Met dit certificaat wordt de veiligheid en arbeidsomstandigheden van medewerkers, flexwerkers, klanten, bezoekers en andere belanghebbenden van de RAI geborgd.

Max Meltzer, Lead Management Systems Specialist van Lloyd’s Register, overhandigde de certificaten van ISO-20121 en OHSAS-18001 aan Ids Boersma, Directeur RAI Exhibitions en Jan van den Bosch, Directeur Productie & Gebouw. RAI Amsterdam is hiermee de eerste Nederlandse beurs- en congreslocatie die aan deze normen voldoet.

Overzicht behaalde duurzaamheidscertificaten RAI Amsterdam
Naast het ISO-20121 en het OHSAS-18001 certificaat is RAI Amsterdam sinds 2011 gecertificeerd voor ISO-9001 (kwaliteit) en ISO-14001 (milieu). Daarnaast is de RAI in het bezit van de MVO-certificaten Green Key Gold en EarthCheck Gold, BREEAM-Excellent, AIPC Gold, het hoogst haalbare 5-hamer certificaat van het Erkend Congresbedrijf en het Top Employer’s certificaat. RAI Amsterdam is ook aangesloten bij de UN Global Compact.