Dagelijks zoeken wij naar slimme oplossingen om ons energie verbruik te reduceren en daarmee onze CO2 footprint te verkleinen. De oplossingen gaan van aanwezigheidssensoren en duurzame verlichting, tot bijvoorbeeld het werken met speeddeuren om warmte/koude verlies te verminderen en het gebruik van Standswarmte. We zoeken altijd naar de meest duurzame oplossing.

Energie verbruik reduceren

Samen met onze klanten willen wij het energie verbruik zo laag mogelijk houden. We bieden onze klanten een duurzaam en energiezuinig assortiment aan producten, zoals bijvoorbeeld LED verlichting. We gaan sluipverbruik tegen middels slimme meters en aanwezigheidssensoren. We bieden daarnaast dag- en nachtaansluitingen aan, waarmee stands niet meer aangesloten hoeven worden op continustroom. ’s Avonds, na afloop van een beurs, wordt de stroom uitgeschakeld, behalve voor de exposanten die nachtstroom hebben besteld. Dit scheelt aanzienlijk in sluipverbruik op stands en is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook levert ook kostenvoordelen op voor de exposant.

Gebruik Stadswarmte

RAI Amsterdam is dichtbij de nullijn voor wat betreft het gebruik van aardgas, omdat wij nagenoeg volledig over zijn op Stadswarmte. Dit heeft een verkleining van onze CO2 footprint tot gevolg. Stadswarmte is een duurzamere energiebron dan aardgas. De restwarmte die vrij komt bij industriële processen, opwekken van energie en/of afvalscheiding, wordt via het stadsnet benut.

Samenwerking Greenfox nieuwe armaturen

Sinds 2009 heeft Greenfox alle armaturen in de RAI, 10.000 stuks, vervangen van T8 naar energiezuinigere T5-armaturen. Greenfox is een social enterprise die zich heeft gespecialiseerd in het energiezuinig maken van bestaande verlichting. Zo konden wij materialen hergebruiken en ging er geen oud materiaal verloren. De armaturen werden vervangen door een sociale werkplaats. De nieuwe armaturen leveren ruim 1 miljoen kwh besparing, wat resulteert in 900 ton CO2 reductie.

Samenwerking Greenfox nieuwe armaturen