Bij RAI catering streven wij naar verantwoorde catering, met authentieke lokale producten! Een taste of Amsterdam! Voor het grote publiek is met name de catering op onze beursvloer zichtbaar. Deze catering wordt niet in zijn geheel door de RAI zelf verzorgd maar voor een groot gedeelte door onderaannemers. Daarom gaan we de dialoog met onderaannemers aan. Zodat we gezamenlijk kunnen toewerken naar een duurzaam resultaat.

Hartverwarmend Amsterdam

Onze keuken heeft een bewuste keuze gemaakt voor het werken met ingrediënten met meerwaarde voor de regio groot Amsterdam. Dit regionale catering concept noemen we “Hartverwarmend Amsterdam”. Het initiatief ontstond een aantal jaar geleden in de keuken. Op bezoek bij lokale producenten, om te ervaren hoe de producten - van vlees tot groenten - werden geproduceerd, ontstond liefde voor de ambachtelijke producten uit de grootstedelijke regio. Met enkel mooie en pure ingrediënten kan inmiddels een volledig duurzame maaltijd worden bereid.

De keuzes binnen het concept zijn verschillend. Altijd moeten de producten een meerwaarde hebben voor maatschappij of regio. Op deze manier kunnen wij de kwetsbare producenten in onze verstedelijkte regio ondersteunen en biedt het ons de mogelijkheid om gebruik te maken van niet alledaagse producten uit onze regio en van het seizoen.

Bekijk de video

Hartverwarmend Amsterdam betekent:

  • keuze voor regionale producten uit de regio groot Amsterdam
  • diervriendelijke keuze zoals vrijloop kalfsvlees in plaats van kistkalveren
  • het bieden van biologische of andere duurzame alternatieven voor alle reguliere producten
  • Vis&Seizoen: Duurzaam gevangen Noordzee vis
  • meerwaarde voor maatschappij of regio

“Hartverwarmend Amsterdam” is geen vaststaand assortiment. Het kan voor opdrachtgevers met hoge duurzaamheidswensen, die kiezen voor biologisch, duurzaam, seizoensproduct of regionaal, volledig op maat worden gemaakt. Vanwege het kleinschalige karakter van de leveranciers is het nog niet mogelijk om dit assortiment op grote schaal, met korte doorlooptijd beschikbaar te maken.

Infographics Hartverwarmend Amsterdam

Initiatief tegen voedselverspilling leidt tot eigen foodlijn

Het Hartverwarmend Amsterdam catering concept is uitgebreid met een eigen Ketchup, Basil Olive Oil en Red Apple Vinegar. Goed nieuws, waar een bijzonder verhaal aan ten grondslag ligt. Het verhaal begint allemaal met een telefoontje van onze lokale partner Stadskwekerij Osdorp. Zij vroegen of wij interesse hadden in een batch Rooie Sien-tomaten waar geen bestemming meer voor was. Om voedselverspilling tegen te gaan, bedachten we het plan om ketchup te gaan maken. Samen met Abma’s hebben wij vervolgens een eigen foodlijn ontwikkeld met, naast Ketchup, ook Basil Olive Oil, Red Apple Vinegar. Gemaakt met producten uit de eigen regio en volgens receptuur waarin onze Hollandse roots terugkomen. Ook genieten van één van onze producten?

City farming

Aan het Scheldeplein is in 2015 ons gloednieuw multifunctioneel en duurzaam congres- en kantoorgebouw geopend waarin beurs-, congres- en kantoorfunctie verenigd zijn, het Amtrium. Dit is het meest duurzame beurs- en congresgebouw van Europa en heeft hiervoor als eerste congresgebouw een BREEAM-NL Excellent certificaat ontvangen. Een belangrijk onderdeel van het Amtrium is de vijf verdieping tellende verticale kas.

In de verticale kas worden groenten, kruiden en eetbare bloemen gekweekt voor de restaurants van de RAI en het restaurant THE ROAST ROOM. Dagelijks worden er producten uit de kas gebruikt in de restaurants.

De verticale kas is de groene long van het Amtrium en zorgt voor de klimaatbeheersing door middel van gecontroleerde luchtcirculatie in combinatie met de warmte/ koude opslag van het gebouw. Er wordt gebruik gemaakt van een automatisch en volledig computergestuurde bewatering met behulp van een druppelsysteem. Het water voor de irrigatie bestaat uit regenwater en wordt aangevuld met leidingwater.