RAI Amsterdam trekt jaarlijks veel bezoekers. Elk bezoek willen we veilig en efficiënt laten verlopen om zo impact op de omgeving te beperken. Onze focus ligt op het voorkomen van filevorming, het stimuleren van alternatieven voor autovervoer, het beperken en voorkomen van emissies, hinder en geluidsoverlast.

RAI Amsterdam is perfect bereikbaar, snel, gemakkelijk en nog duurzaam ook! Schoon, snel en gemakkelijk vervoer van en naar de RAI, is mogelijk voor iedereen. Dankzij de ideale ligging van de RAI wordt de RAI ook ingezet als P+R locatie. Zo helpen wij mee de verkeersdrukte in de binnenstad te verminderen.

Duurzaam en snel met openbaar vervoer!

We stimuleren het gebruik van openbaar vervoer van en naar de RAI. De RAI heeft een ‘eigen’ station, Amsterdam RAI. Dit station ligt op een steenworp afstand van het RAI-complex en is vanuit het hele land uitstekend bereikbaar per trein. Iedere reiziger die zijn auto laat staan en de trein neemt, stoot 95% minder CO2 uit voor zijn reis. In 2017 rijden alle treinen van de NS op nieuwe groene stroom. Veelal afkomstig van windenergie. Dit maakt het mogelijk klimaatneutraal te reizen van en naar de RAI. Voor meer informatie raadpleeg de NS Reisplanner op www.ns.nl.

Ook is er een tramhalte en metrostation voor de deur van de RAI. Alle trams en metro’s in Amsterdam rijden op groene stroom. Tram 4 rijdt tussen de RAI (halte Europaplein), het centrum van Amsterdam en Amsterdam Centraal. Vanaf station Amstel is de RAI te bereiken met metro 51 en bus 62 of 65. Metro 51 heeft tevens verbinding met Amsterdam Centraal. Metro 50 onderhoudt een regelmatige dienst tussen Amsterdam Sloterdijk en Gein en stopt bij station RAI.

Infographics Klimaatneutraal van en naar de RAI

Gezond naar de RAI op de fiets!

Voor de actieve bezoekers van de RAI is er een fietsenstalling aanwezig en ook zijn wij druk bezig met het verzorgen van oplaadpunten voor e-bikes en e-scooters.

Voor de bezoekers die met het OV komen zijn OV-fietsen op het station Amsterdam RAI beschikbaar. Deze zijn voor een laag tarief te huur. Een leuke handige manier om na een bezoekje aan de RAI, nog even de stad Amsterdam mee te ontdekken.

Meer informatie, check »

Elektrische auto’s zijn meer dan welkom!

RAI Amsterdam stimuleert en faciliteert elektrisch rijden. Daarom hebben we al enkele jaren meerdere oplaadpunten voor elektrische auto’s. Met de komst van het MFP, onze nieuwe parkeergarage, hebben we in totaal 38 laadplekken verdeeld over de P1, P4 en P7.

Taxi Electric

Voor het vervoer van eigen gasten hebben we een overeenkomst met Taxi Electric. Deze taxicentrale maakt enkel gebruik van elektrische taxi’s en heeft minder uitstoot van CO2 en fijnstof ten gevolg. Een bijkomend pluspunt van Taxi Electric is hun sociale beleid. Zij werven hun chauffeurs actief onder vijftigplussers.

Op de website van Taxi Electric vindt u meer informatie »

RAI Amsterdam P+R locatie

RAI Amsterdam is een P+R locatie van de gemeente Amsterdam. Op dagen dat er geen of weinig evenementenverkeer is, kunnen automobilisten in onze P1 garage hun auto parkeren. Dit draagt bij aan het verminderen van de verkeersdruk in de binnenstad. In het eerste jaar hebben ruim 22.500 auto’s met gemiddeld 2,5 inzittenden van onze P+R locatie gebruik gemaakt.

Meer informatie »