Dagelijks werken wij samen met onze leveranciers en klanten om een duurzame omgeving te creëren waarin waardevolle ontmoetingen nu en in de toekomst kunnen blijven plaatsvinden. Dit is een schone omgeving, die rekening houdt met de toekomstige generaties. Een omgeving waar afval op een slimme manier wordt gerecycled en duurzame energie en mobiliteit de business die wij draaien mogelijk maken.

Duurzame evenementen

Het organiseren en faciliteren van evenementen bij de RAI, willen wij groen doen, dus zonder negatieve impact op onze omgeving. We hebben reeds mooie stappen gezet, maar zien ook dat wij nog veel stappen moeten maken. Elke stap is een uitdaging, die wij graag aangaan!

Hoe organiseer ik een duurzaam evenement?

De aandacht en interesse in duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Het bewustzijn dat we met z’n allen de klimaatverandering, groeiende wereldbevolking, schaarste aan voedsel en natuurlijke hulpbronnen niet langer kunnen negeren, is daar een aanleiding voor. Maar zeker ook het feit dat duurzaamheid hand in hand gaat met innovatie en creativiteit en dat is hartstikke leuk en interessant!

Duurzaamheid verrijkt de beleving, met inzichten over vragen als ‘Wat heb ik echt nodig voor de toekomst? Wat helpt mij te ontwikkelen en te groeien?’

Een evenement is dé ideale locatie waar je duurzame inspiratie op kan doen. Waar duurzaamheid je beleving kan versterken, verrassen en verrijken. Bij de RAI maken wij een duurzaam beursbezoek mogelijk en dat niet alleen… We zorgen er ook nog voor dat toekomstige bezoekers elkaar kunnen blijven ontmoeten in een omgeving die rekening houdt met vandaag en morgen.

Een duurzaam evenement organiseren bij de RAI? Wij bieden een Green Organisers Manual, met daarin alle duurzame mogelijkheden die de RAI te bieden heeft.

Handboek Duurzaam Organiseren »

RAI Amsterdam Zilver Member of de Green Meeting Industry Council (GMIC)

RAI Amsterdam Zilver Member of de Green Meeting Industry Council (GMIC) Het GMIC is een associatie voor bedrijven uit de beurs en congres- industrie die zich inzetten voor het verduurzamen van de industrie. Samen wordt gestreefd naar een situatie waarin de impact van beurzen en congressen op het milieu zoveel mogelijk beperkt wordt. RAI Amsterdam is het eerste Nederlandse lid van deze unieke professionele en duurzame beurs organisatie. Kijk voor meer informatie op www.greenmeetings.info.