RAI Amsterdam werkt sinds 2007 actief aan het verduurzamen van haar locatie en haar evenementen. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Trots presenteren wij onze behaalde awards en certificaten.

Certificeringen

EarthCheck Gold

Als eerste beurs- en congrescentrum in Europa (en als tweede in de wereld) hebben we de EarthCheck Gold-status behaald. EarthCheck is ’s werelds meest vooraanstaande duurzaamheidskeurmerk in de zakelijke toerismesector.

AIPC Gold

We hebben daarnaast het AIPC (The International Association of Congress Centers) Gold Certificaat behaald. Hiermee voegen we ons bij een groep van 24 AIPC congrescentra, die deze internationale certificering dragen op het gebied van kwaliteit, faciliteiten en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Green Key Gold

We hebben ook in 2016 wederom een Gouden Green Key behaald, het hoogst bereikbare milieukeurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. De Gouden Green Key is een objectieve certificering voor het duurzaamheidsprogramma van RAI Amsterdam.

BREEAM-NL

Het ontwerp voor RAI Amtrium, ons nieuwe multifunctionele congres-, vergader- en kantoorconcept, heeft een 4 sterren BREEAM Nieuwbouw Ontwerpcertificaat (Excellent) behaald. BREEAM-NL is in Nederland de beoordelingsmethode die de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaalt. Het is de eerste keer dat een congrescentrum in Nederland langs deze duurzame meetlat is gelegd.

 

ISO-9001 en ISO-14001

Sinds 2011 zijn wij ISO-9001 en ISO-14001 gecertificeerd. Dit bevestigt dat er een kwaliteit- en milieumanagementsysteem met gestructureerde processen aanwezig is. Deze is gericht op het voldoen aan klantenwensen, aan milieu wet- en regelgeving en op continue verbetering.

OHSAS-18001 (ARBO & veiligheid)

Begin 2016 is de certificatie van OHSAS-18001 (ARBO & veiligheid) gerealiseerd. Deze norm (occupational health and safety) richt zich op het bewaken van goede arbeidsomstandigheden en veiligheid.

ISO-20121 (Duurzame evenementen)

Eind 2015 heeft RAI Exhibitions een start gemaakt met het toetsen van internationale evenementen in het RAI Convention Centre aan de ISO-20121 norm, een certificaat voor duurzame evenementen. De certificering voor deze norm, in het 2de kwartaal van 2016 behaald, ligt in lijn met de lange termijn MVO-strategie van RAI Amsterdam om evenementen te verduurzamen. RAI Amsterdam is hiermee de eerste Nederlandse congreslocatie, die aan de normen OHSAS-18001 en ISO-20121 voldoet.

ITstandaard

Een belangrijke kernwaarde van RAI Amsterdam is ‘RAI Amsterdam voor iedereen’. Voor mindervaliden (MIVA) is daarom geïnvesteerd in aanpassingen zoals MIVA-parkeerplaatsen, -toiletten en –liften, en een geleidenroute bij onze belangrijkste receptie. RAI Amsterdam is sinds 2017 gecertificeerd voor het ITS-Keurmerk (Integrale Toegankelijkheidsstandaard voor personen met een beperking).