RAI Amsterdam werkt sinds 2007 actief aan het verduurzamen van haar locatie en haar evenementen. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Trots presenteren wij onze behaalde awards en certificaten.

Certificeringen

EarthCheck Gold

Als eerste beurs- en congrescentrum in Europa (en als tweede in de wereld) hebben we de EarthCheck Gold-status behaald. EarthCheck is ’s werelds meest vooraanstaande duurzaamheidskeurmerk in de zakelijke toerismesector.

AIPC Gold

We hebben daarnaast het AIPC (The International Association of Congress Centers) Gold Certificaat behaald. Hiermee voegen we ons bij een groep van 24 AIPC congrescentra, die deze internationale certificering dragen op het gebied van kwaliteit, faciliteiten en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Green Key Gold

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Meer dan 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk inmiddels verkregen, De RAI is Green key gold gecertificeerd, het hoogst haalbare niveau.

BREEAM-NL

Het ontwerp voor RAI Amtrium, ons nieuwe multifunctionele congres-, vergader- en kantoorconcept, heeft een 4 sterren BREEAM Nieuwbouw Ontwerpcertificaat (Excellent) behaald. BREEAM-NL is in Nederland de beoordelingsmethode die de duurzaamheidsprestatie van gebouwen bepaalt. Het is de eerste keer dat een congrescentrum in Nederland langs deze duurzame meetlat is gelegd.

 

ISO-9001 en ISO-14001

Sinds 2011 zijn wij ISO-9001 en ISO-14001 gecertificeerd. Dit bevestigt dat er een kwaliteit- en milieumanagementsysteem met gestructureerde processen aanwezig is. Deze is gericht op het voldoen aan klantenwensen, aan milieu wet- en regelgeving en op continue verbetering.

OHSAS-18001 (ARBO & veiligheid)

Begin 2016 is de certificatie van OHSAS-18001 (ARBO & veiligheid) gerealiseerd. Deze norm (occupational health and safety) richt zich op het bewaken van goede arbeidsomstandigheden en veiligheid.

ITstandaard

Een belangrijke kernwaarde van RAI Amsterdam is ‘RAI Amsterdam voor iedereen’. Voor mindervaliden (MIVA) is daarom geïnvesteerd in aanpassingen zoals MIVA-parkeerplaatsen, -toiletten en –liften, en een geleidenroute bij onze belangrijkste receptie. RAI Amsterdam is sinds 2017 gecertificeerd voor het ITS-Keurmerk (Integrale Toegankelijkheidsstandaard voor personen met een beperking).