Young Professional Experience Day tijdens Horecava

Op donderdag 14 januari 2016 vindt tijdens de Horecava de primeur plaats van het congres Young Professional Experience Day (YPED). De Horecava organiseert dit evenement, mede op initiatief van FNV Horeca, om jongeren te stimuleren in de horecabranche aan de slag te gaan. De dag bestaat uit een interactief congres met aansluitend een inspirerend beursbezoek. Studenten en bedrijfsleven krijgen op deze manier de gelegenheid met elkaar in contact te komen. Inmiddels hebben zich 1.000 derde- en vierdejaars studenten van de hospitality gerelateerde mbo- en hbo-opleidingen aangemeld. De YPED vindt plaats op de laatste dag van Horecava 2016, in RAI Amsterdam.

De jonge professionals staan aan de vooravond van het maken van keuzes omtrent hun carrière. Het bedrijfsleven kan zich daarom niet vroeg genoeg tonen aan hen. Het tijdig laten zien hoe bruisend, energiek en geweldig de branche is, is van cruciaal belang.
Luuk Scholte, beursmanager Horecava: “De aanwas van jonge mensen vanuit vakopleidingen richting de horecasector stokt. De branche wil dat probleem aanpakken en daar spelen we als platform voor de branche graag op in met dit initiatief”.

Voorbereiding deelnemers
FNV Horeca heeft op basis van Personal Mapping een online tool voor de deelnemers ontwikkeld. Door middel van het vooraf invullen van een vragenlijst komen zij erachter welke specifieke karaktereigenschappen hem/haar zo speciaal maken. Aan de hand van een filmpje wordt zijn/haar gedragslijn uitgelegd. Tijdens het event ontvangt iedere deelnemer een landkaart met de eigen karaktereigenschappen erop vermeld.

Pecha Kucha
Gedurende het congres wordt onder andere gebruik gemaakt van Pecha Kucha, een interactieve presentatietechniek. De spreker moet zijn verhaal doen in 20 sheets die precies 20 seconden te zien zijn: exact 6 minuten en 40 seconden per spreker. Drie onderwerpen staan hierbij centraal: keuken, restaurant en de experience van een Young Professional.

Programma
Van 11.00 - 12.30 uur vindt het Young Professional Experience congres plaats. Marco Bouma, FNV sectorbestuurder horeca, verricht de opening. Wouter Holtkamp, trainer van Q-staff, ‘schudt’ met een interactieve sessie de aanwezigen wakker. Daarna volgen diverse sprekers uit de branche, zoals Marco van Davenhorst van Food Reporter, general manager van HMSHost Schiphol Patrick Brans, en Sebastiaan Rompa, oprichter van de Personal Mapping. Eveneens wordt er een Chef’s battle gehouden: de Koppert Cress Black Box live cooking on stage. Maarten Wessels, hoofdredacteur ENTREE en eigenaar Wessels Trainingen praat tijdens de YPED het programma aan elkaar. Na de Food Experience lunch gaan de Young Professionals de beursvloer op.

Partners
De YPED wordt door diverse partners ondersteund en georganiseerd: TIO, Wessels Trainingen, Albron, Mise en Place, HMSHost International, FNV Horeca, Koppert Cress, Bidvest DeliXL en Q-staff. Meer informatie over de YPED is te vinden op www.yped.nl.

Over Horecava
De Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, beleeft in 2016 haar 60e editie, en vindt plaats van maandag 11 t/m donderdag 14 januari in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter (@horecava) en Facebook (#Horecava).

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »