Waterlanders vraagt aandacht voor wereldwijde wateruitdaging

Met het programma Waterlanders brengen oud RAI-medewerker Jeannette den Boer en Stefan Coppers de effecten van klimaatverandering in beeld. Deze vijfdelige miniserie, uitgezonden door Algemeen Dagblad, confronteert de kijker met de wereldwijde wateruitdaging.

Jeannette en Stefan reizen onder andere af naar Groenland. Hier zien ze met eigen ogen wat de gevolgen van klimaatverandering zijn op de ijskappen en het effect hiervan voor de inwoners van Miami. Ook waterschaarste komt aan bod. In Kenia loopt Jeannette mee met vrouwen die enorme afstanden afleggen voor een beetje water. De vijf afleveringen van Waterlanders zijn hier te bekijken.

Aquatech sponsort Waterlanders
Het programma Waterlanders wordt gesponsord door Aquatech, de internationale vakbeurs voor watertechnologie van RAI Amsterdam. Het programma is voor de vakbeurs relevant, omdat Jeannette en Stefan hiermee aan een breed publiek laten zien hoe essentieel zorgvuldig omgaan met water is. In een land als Nederland lijkt voldoende schoon water vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet!

Aquatech adresseert en toont de laatste trends en innovaties voor de watersector. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in China en Mexico. Zo leert het Aquatech-team dagelijks over waterproblemen in de wereld. Aquatech Amsterdam vindt dit jaar bij de RAI plaats van 5 tot 8 november.

 

Foto gemaakt door Arie Kievit

Volg ons op

Nieuwste foto's

Bekijk alle foto's »

Nieuwste video

Bekijk alle video's »